Nieuws

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››

Vlaming te weinig chauvinistisch op gebied van eten en drinken

Nieuws

Lokaal kopen is in tegenwoordig, maar klopt dit wel ? De Vlaamse consument is lang niet zo chauvinistisch als hij beweert te zijn. Hij let weinig op de herkomst van producten. De Vlaming is wel te vinden voor Vlaamse kost en koestert zijn klassiekers. Maar een echte verdediger van de eigen keuken is hij meestal niet.
Lees meer ››

World Cleanup Day 15 september: Renewi steunt opruimacties

Nieuws

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day. Iedereen ter wereld begaan met propere steden en gemeenten zet zijn beste beentje voor om die dag zwerfvuil te rapen. Afvalwerkingsbedrijf Renewi ondersteunt samen met ons de opruimacties die we drie zaterdagen met buurtsupers en verenigingen organiseren.
Lees meer ››

Buurtsuper.be over invoering neutrale sigarettenpakjes

Nieuws

Buurtsuper.be wil geen discussie voeren over de zin en onzin van neutrale pakjes en de impact ervan op de volksgezondheid. De zelfstandige supermarkten en superettes vragen wél aan de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block om, in de verdere uitvoering van de nieuwe wetgeving, rekening te houden met twee aspecten.
Lees meer ››

Samen bouwen aan een superbuurt van start

Nieuws

Deze week is de imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ van start gegaan. Met minimum 2,7 miljoen e-mails naar consumenten, 11 miljoen bannerviews op populaire websites en 1,5 miljoen Facebook Adviews zullen we 100.000 unieke potentiële klanten naar onze campagnewebsite leiden, en van daaruit naar de deelnemende buurtsupers.
Lees meer ››

Nederlandse franchisewet in de maak?

Nieuws

In Nederland wordt er op 11 oktober in de Tweede Kamer gedebatteerd over de invoering van een franchisewet. De Nederlandse Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil immers voor het einde van dit jaar met een wetsvoorstel komen dat een einde wil maken aan de onevenwichtige relatie tussen franchisegevers en -nemers.
Lees meer ››

De nieuwe generatie verkooptafels

Nieuws

Nieuw binnen het segment verkooptafels bij Wanzl Metallwarenfabrik is de FlexTable. De verkooptafel presenteert food- en non-food-producten optimaal en zorgt zo voor meer impulsaankopen, terwijl de medewerkers in de winkels tegelijkertijd productiever en ergonomischer kunnen werken.
Lees meer ››

'Fysieke supermarkt blijft veruit het populairst'

Nieuws

Het merendeel van de Nederlandse consumenten doet zijn boodschappen alleen in een fysieke winkel. 88 procent beperkt zich voorlopig tot de traditionele supermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Simon Kucher & Partners onder 340 consumenten, waar Consultancy.nl over schrijft.
Lees meer ››