Nieuws

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››

Bart Buysse, nieuwe CEO van Fevia, duidt uitdagingen Belgische voedingsindustrie

Nieuws

Bart Buysse, CEO van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie: “Ik ben bijzonder trots om voor de lekkerste sector van het land te werken. We zijn een sector met grote en veel kleine bedrijven die heel dicht bij de mensen staan. Heel wat Belgen zijn Bourgondisch aangelegd en trots op onze voeding. Die trots voel ik heel sterk bij al onze bedrijfsleiders.”
Lees meer ››

OVAM wil afvalstroom voedselresten in kaart brengen

Nieuws

Deze maand ontvangen veel bedrijven, waaronder ook een steekproef van buurtsupers, een uitnodigingsbrief voor het invullen van het Integraal Milieujaarverslag (IMJV). Het invullen van het IMJV is verplicht. We doen dan ook graag een warme oproep om deze zo volledig mogelijk in te vullen!
Lees meer ››

70-tal handelszaken behaalt de Smiley

Nieuws FAW Smiley

Het voorbije jaar heeft een zeventigtal zelfstandige buurtsupers, dankzij de begeleiding en ondersteuning van onze voedseladviseurs, de validatie van hun HACCP-autocontrolesysteem (opnieuw) in de wacht gesleept. Zij zijn de trotse eigenaar van een ‘Smiley’ en krijgen de FAVV-autocontrole beoordeling ‘Uitstekend’. Een toegevoegde waarde waar de gevalideerde winkels terecht fier op mogen zijn.
Lees meer ››

Buurtsuper.be: flitsoverschrijvingen moeten er dringend komen!

Nieuws

Bij een klassieke overschrijving kan het een tot meerdere dagen duren voor een betaling wordt verwerkt. Bij een flitsbetaling staat het geld binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde, of die nu klant is bij dezelfde bank of niet. Het systeem werkt bovendien continu, dus ook tijdens weekends en op feestdagen. Maar de invoering van de instantoverschrijvingen laat op zich wachten.
Lees meer ››

Reeds 6.553 flexijobbers actief in de handel

Nieuws

Vorig jaar hebben 49.907 Belgen bijgeklust in een flexi-job. Deze jobs zijn goed voor een bijverdienste van gemiddeld 218 euro extra per maand. Flexi-jobbers vind je lang niet meer alleen in de horeca, ook in de detailhandel komen er steeds meer flexi-jobs bij.
Lees meer ››

ELVEA vermeldt naast nutri-score ook 100% natuurlijkheid

Productnieuws

ELVEA, hét Italiaanse tomatenmerk uit Angri (Salerno), is trots op zijn pure, natuurlijke tomatenproducten. En dat mag geweten zijn. Zo bevat elke ELVEA verpakking vanaf 1 januari 2019 meer informatie, op 100% transparante wijze. Naast de nutri-score zal een zogehete FreeFrom.IDcard de natuurlijke oorsprong van de ingrediënten weergeven.
Lees meer ››