Nieuws

Recall van eieren na vaststelling van aanwezigheid van PCB's

Nieuws

Het FAVV kondigt een recall van eieren met de code 0BE3133 af na vaststelling van PCB’s bij een leghennenbedrijf. Er is geen verdere berichtgeving wat er moet gebeuren met eieren die eventueel teruggebracht worden naar hun verkooppunt. De eieren afzonderen en merken als non-conform tot verdere berichtgeving van de leverancier (of enseigne).
Lees meer ››

Q&A over etikettering van voorverpakte levensmiddelen

Nieuws

Vragen over etikettering van voorverpakte levensmiddelen? Ze zijn gebundeld in een handig Q&A-nota. Dit document is bestemd voor de leden die voeding voorverpakken, al dan niet zelf bereid, en te koop aanbieden of die voorverpakte voedingsmiddelen aankopen en te koop aanbieden.
Lees meer ››

Lambrechts zet nieuwe winkels als combiconcept in de markt

Nieuws

Een winkel uitbaten gebeurt niet meer zoals vroeger. De gedachte ‘we liggen achter de hoek, kom tot bij ons”, is niet langer voldoende en (gelukkig) voorbijgestreefd. Er is werk aan de winkel om zich te differentiëren en om ervoor te zorgen dat de fysieke winkel relevant blijft. Zo stelt Manu Suffeleers, commercieel directeur bij Lambrechts.
Lees meer ››

Fairtrade roept op tot vreedzaam protest op winkelvloer

Nieuws

Tijdens de Week van de Fair Trade, die loopt van vandaag 4 oktober tot zaterdag 14 oktober, roept Fairtrade Belgium iedereen op om bij hun boodschappen zo veel mogelijk te kiezen voor producten die het Fairtrade-label dragen, bij wijze van vurig pleidooi voor ‘een eerlijk inkomen voor iedereen’.
Lees meer ››

Gemeenten en buurtsupermarkten engageren zich samen

Nieuws

De imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ overtreft alle verwachtingen. Samen met de commerciële groepen Delhaize, Alvo, Retail Partners Colruyt, NV Lambrechts en Carrefour en de lokale gemeentebesturen ondertekenden vijf buurtsupermarkten de engagementsverklaring met beloften die zij zullen nakomen.
Lees meer ››

BelOrta en Disney/Pixar’s Cars 3 zetten samen nieuwe appelseizoen in

Nieuws

De populaire Bliksem McQueen en Cruz Ramirez van Cars prijken momenteel op de verpakkingen van vers geoogste BelOrta appels. In elk schaaltje zitten bovendien stickertjes van de 15 meest populaire Cars 3-personages in een aantrekkelijke verpakking. Ideaal om lekkere Cars3-appels mee te geven in de boekentassen en het startpunt voor een spaar- en ruilactie op de speelplaats.
Lees meer ››

Als familie samen ondernemen? Buurtsuper.be neemt een kijkje bij broer en zus Vanden Meerssche

Nieuws

Geert en Laura Vanden Meerssche zijn vier handen op één buik te noemen, zeker wanneer het op ondernemen aankomt. De broer en zus uit Groot-Bijgaarden baten samen een Carrefour Express en twee Carrefour Market-supermarkten uit. Van een leien dakje verloopt het niet elke dag, maar dat hoeft ook niet. Want samen staan ze als ondernemers sterk. We laten hen aan het woord naar aanleiding van de Nationale Broer- en Zusdag op 30 september.
Lees meer ››