Nieuws

Buurtsuper.be juicht strengere handhaving zwerfvuil toe

Nieuws

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) stelt voor om strengere boetes op zwerfvuil en sluikstorten in te voeren. De afgelopen dagen spitste het zwerfvuildebat zich vooral toe op de zin of onzin van de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Maar ook op het vlak van handhaving zit er een en ander in de pijplijn, en er zijn zelfs al enkele stappen gezet.
Lees meer ››

Boodschappen doen voor elkaar wordt makkelijker

Nieuws

Colruyt Group lanceert vandaag officieel een service die het gemakkelijker maakt om boodschappen te doen voor anderen. Het peer-to-peer platform Apporto brengt mensen die gaan winkelen bij Colruyt, OKay, Bio-Planet of Spar Colruyt Group in contact met mensen die hun boodschappen graag (thuis) bezorgd willen krijgen
Lees meer ››

Publicatie omzendbrief FAVV over analysefrequenties vleesbereidingen

Nieuws

Jaarlijks moet in detailhandel waar gehakt vlees en/of vleesbereidingen worden geproduceerd microbiologische analyses worden uitgevoerd. Het doel van deze omzendbrief is nog eens aan te halen welke de verplichte microbiologische analyses zijn en tevens worden de te nemen maatregelen verduidelijkt in geval van niet-conforme analyseresultaten.
Lees meer ››

Oude eis van Buurtsuper.be: banken voeren ‘flitsbetalingen’ uit

Nieuws

Buurtsuper.be heeft vorig jaar gepleit voor een snellere afhandeling door banken van elektronische betalingen in de winkel. Winkels moeten vandaag op bepaalde momenten (weekends, feestdagen,…) dagenlang wachten alvorens de betaling van de klant effectief op de rekening verschijnt. Buurtsuper.be liet zich inspireren door de Nederlandse banksector.
Lees meer ››

Buurtsuper.be tevreden met N-VA standpunt tegen statiegeld

Nieuws

De partijraad van N-VA heeft zich uitgesproken tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. “We zijn voor de aanpak van zwerfvuil, en we hopen dat de studie die minister Schauvliege laat uitvoeren oplossingen naar voor schuift, maar statiegeld behoort niet tot de opties", klinkt het.
Lees meer ››