Nieuws

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››

FAVV controles in regio Leuven

Nieuws

Het FAVV zal in de stad Leuven een controleactie uitvoeren waarbij zaken uit de distributiesector, actief in de voedselketen, gecontroleerd zullen worden. De controleactie vindt plaats van maandag 21 tot en met zondag 27 oktober 2019 en focust zich voornamelijk op de deelgemeenten.
Lees meer ››

Stageplaatsen gezocht!

Nieuws

Het is niet altijd even makkelijk om geschikt winkelpersoneel te vinden. Spontane sollicitaties, een advertentie, een A4 aan jouw kassa … Ongetwijfeld heb jij het allemaal al geprobeerd. Maar heb jij al eens aan een stagiair(e) gedacht die kan doorgroeien tot vaste medewerker in jouw winkel?
Lees meer ››

Q8 met Delhaize Shop & Go

Nieuws Winkelopeningen

Dit weekend werd er een nieuw Q8-tankstation aan de Leuvensesteenweg 232 in Boutersem geopend. Klanten kunnen hier niet alleen tanken, maar ook hun boodschappen doen bij de nieuwe Delhaize Shop&Go. Die biedt een ruim aanbod aan verse kwaliteitsproducten. Daarnaast kunnen klanten ook terecht bij Panos en in de uitgebreide koffiecorner van Nespresso.
Lees meer ››

Nieuwe Spar in Wervik

Nieuws Winkelopeningen

Donderdag 12 september opent er in het dorpscentrum van Wervik een gloednieuwe buurtsupermarkt van Spar Colruyt Group. Het voormalige pand van Lidl werd volledig verbouwd en ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels.
Lees meer ››

Tewerkstelling in buurtsuper stijgt met 20%

Nieuws

Er werken momenteel 18.587 winkelbedienden bij die zelfstandige supermarkten. Dat is 20% meer dan 10 jaar geleden. Het gaat vooral over laaggeschoolden, vrouwen en mensen van middelbare leeftijd. Werknemers die elders niet altijd de jobkansen krijgen die ze verdienen.
Lees meer ››

Keuzestress in de supermarkt

Nieuws

In De Standaard staat een interessant artikel over de keuzestress in de supermarkt. Bernard Nijstad, Hoogleraar Besluitvorming aan de Universiteit Groningen: “Mensen zijn gewoontedieren. Van te veel keuze worden mensen niet noodzakelijk gelukkiger."
Lees meer ››