Nieuws

Maak plastic zakjes betalend

Nieuws

Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) wil een totaalverbod op plastic wegwerpzakjes. Buurtsuper.be en Unizo stellen voor ze betalend te maken. De handelaars willen wel de plastic zakjes voor groenten en fruit ontzien, 'want daar zijn nog geen alternatieven voor'.
Lees meer ››

Invoering statiegeld als oplossing voor zwerfvuil?

Nieuws

Dinsdag 12 december vond er in het Vlaams Parlement een hoorzitting plaats over de problematiek van zwerfvuil. De focus lag op de verdeling van plastic zakjes in de winkels en de mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Onder meer Buurtsuper.be en Unizo hielden een pleidooi voor een integrale aanpak van verpakkingsafval en zwerfvuil in plaats van een verbod op plastic zakjes en de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen.
Lees meer ››

Let op voor wisseltrucs

Nieuws

De Antwerpse politie verwittigt handelaars voor oplichting via wisseltrucs. De daders - vaak zeer geoefende oplichters - profiteren van de drukte om snel toe te slaan.
Lees meer ››

Geen Dagen zonder Vlees in 2018

Nieuws

Een tweede Tournée Minérale - een maand zonder alcohol - komt er in het voorjaar weer aan, maar geen Dagen zonder Vlees tijdens de vastenperiode. De succesvolle campagne wordt bewust niet herhaald.
Lees meer ››