25% minder zout in Carrefour-brood

Nieuws Productnieuws

Via 'Act For Food' wil Carrefour zijn klanten en medewerkers overtuigen om een gezondere levensstijl te hanteren. Eén van de concrete acties binnen dit programma is de vermindering van zout in de Carrefour producten. Omdat brood dé voornaamste bron van zout in onze voeding is, wordt het zoutgehalte met 25% verminderd.

Te veel zout eten kan negatieve of zelfs gevaarlijke effecten hebben op de gezondheid. De bron van dit gevaar is natrium, waar zout uit 40% uit bestaat. Overmatige zoutconsumptie kan de bloeddruk verhogen en hart- en vaatziekten veroorzaken. Momenteel eten de Belgen gemiddeld 10g zout per dag, 5g meer dan het maximum aanbevolen door de WHO. Carrefour heeft besloten de hoeveelheid zout in zijn brood te verminderen om een gezonder voedingspatroon te bevorderen.

Het zout vervangen en toch de smaak behouden was een uitdaging. Carrefour heeft de oplossing gevonden in Posidonia-zout. Dit zout wordt geoogst in vloeibare vorm in de zoutpannen van het Spaanse eiland Formentera. Dit 100% natuurlijk zout bevat slechts 8% natrium.

In België bevat één kilo bloem voor de broodproductie meestal 17g zout. Carrefour heeft het zoutgehalte verminderd van 17 tot 8,5g en voegt nog Posidonia-zout toe voor de smaak. Het brood smaakt nog steeds lekker, terwijl het 25% minder zout bevat.

Carrefour heeft zich geëngageerd om ook het zout te verminderen in andere productcategorieën, zoals sauzen en bereide gerechten.

Lees ook ›› Alle producten (2277)