25% minder zout in Carrefour-brood


Productnieuws

Te veel zout eten kan negatieve of zelfs gevaarlijke effecten hebben op de gezondheid. De bron van dit gevaar is natrium, waar zout uit 40% uit bestaat. Overmatige zoutconsumptie kan de bloeddruk verhogen en hart- en vaatziekten veroorzaken. Momenteel eten de Belgen gemiddeld 10g zout per dag, 5g meer dan het maximum aanbevolen door de WHO. Carrefour heeft besloten de hoeveelheid zout in zijn brood te verminderen om een gezonder voedingspatroon te bevorderen.

Het zout vervangen en toch de smaak behouden was een uitdaging. Carrefour heeft de oplossing gevonden in Posidonia-zout. Dit zout wordt geoogst in vloeibare vorm in de zoutpannen van het Spaanse eiland Formentera. Dit 100% natuurlijk zout bevat slechts 8% natrium.

In België bevat één kilo bloem voor de broodproductie meestal 17g zout. Carrefour heeft het zoutgehalte verminderd van 17 tot 8,5g en voegt nog Posidonia-zout toe voor de smaak. Het brood smaakt nog steeds lekker, terwijl het 25% minder zout bevat.

Carrefour heeft zich geëngageerd om ook het zout te verminderen in andere productcategorieën, zoals sauzen en bereide gerechten.

Gerelateerde artikels

Plantaardige lasagne

Come a casa

Plantaardige lasagne

2 min.
Cacaoprijzen stijgen, maar niet alle lokale chocoladeproducenten voelen dat
Boost je gezondheid en energie met de kiwi’s van Zespri

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy