500 activiteiten voor Week van de Korte Keten

Nieuws

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse provincies, samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten, de tweede Week van de Korte Keten.

Negen dagen lang vinden er kleine en grotere activiteiten plaats. Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

Naar 500 activiteiten en evenementen
De tweede editie van Week van de Korte Keten werd aangekondigd tijdens de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agriflanders. Vier dagen lang gingen de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten er op zoek naar de eerste deelnemers. Samen gaan ze het engagement aan om - verspreid over de vijf Vlaamse provincies - minstens 500 activiteiten op touw te zetten. Organisatoren kunnen kiezen tussen kleinere evenementen zoals het aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek én grotere evenementen zoals een open dag of een streekmarkt.

Kom inspiratie opdoen bij jouw provincie
Of je nu een producent bent van hoeve- en streekproducten, een lid van een vereniging of een ambtenaar bij stad of gemeente, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. Wat je kan organiseren en hoe je dit aanpakt ontdek je in januari en februari tijdens de provinciale inspiratiemomenten. De data en locaties vind je op www.weekvandekorteketen.be . De inspiratiemomenten zijn ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.

De provincies kiezen Korte Keten Koppen
De Week van de Korte Keten heeft iets extra in petto. De provincies willen via Korte Keten Koppen de korte keten een gezicht geven en de diversiteit ervan aantonen. Ben jij het gezicht dat we zoeken? Check dan zeker https://weekvandekorteketen.be/voor-producenten/  voor meer informatie.

weekvandekorteketen.be

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››