500 activiteiten voor Week van de Korte Keten

Nieuws

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse provincies, samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten, de tweede Week van de Korte Keten.

Negen dagen lang vinden er kleine en grotere activiteiten plaats. Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

Naar 500 activiteiten en evenementen
De tweede editie van Week van de Korte Keten werd aangekondigd tijdens de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agriflanders. Vier dagen lang gingen de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten er op zoek naar de eerste deelnemers. Samen gaan ze het engagement aan om - verspreid over de vijf Vlaamse provincies - minstens 500 activiteiten op touw te zetten. Organisatoren kunnen kiezen tussen kleinere evenementen zoals het aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek én grotere evenementen zoals een open dag of een streekmarkt.

Kom inspiratie opdoen bij jouw provincie
Of je nu een producent bent van hoeve- en streekproducten, een lid van een vereniging of een ambtenaar bij stad of gemeente, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. Wat je kan organiseren en hoe je dit aanpakt ontdek je in januari en februari tijdens de provinciale inspiratiemomenten. De data en locaties vind je op www.weekvandekorteketen.be . De inspiratiemomenten zijn ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.

De provincies kiezen Korte Keten Koppen
De Week van de Korte Keten heeft iets extra in petto. De provincies willen via Korte Keten Koppen de korte keten een gezicht geven en de diversiteit ervan aantonen. Ben jij het gezicht dat we zoeken? Check dan zeker https://weekvandekorteketen.be/voor-producenten/  voor meer informatie.

weekvandekorteketen.be

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››