6 op 10 koopt bio in supermarkt


Supermarkten zijn dus nog altijd het geprefereerde kanaal, zeker als je er rekening mee houdt dat een kwart van de bioconsumenten meerdere soorten verkooppunten verkiezen. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een combinatie van een supermarkt die ook biologische verkooppunten heeft. Anders gezegd: zonder supermarkten zou biologische voeding mogelijk nog altijd een niche zijn.

Anderzijds is het aanbod in de supermarkten nog te klein om ervoor te zorgen dat iedereen daar zijn gading vindt, aldus Sirius Insight. Net daardoor kiezen veel consumenten voor meerdere kanalen. Een vaststelling die vooral geldt voor de hoofdstad, meer nog dan elders. “In Brussel, waar het aanbod aan biologische voedingswinkels talrijker is, merken we dat 32% van de bioklanten zijn aankopen doet in gespecialiseerde winkels, vaak in combinatie met de traditionele supermarkten. Dit gemiddelde bedraagt 24% in Vlaanderen en 28% in Wallonië.”

Terwijl Brussel en Wallonië de meeste bioconsumenten tellen, blijkt ook dat er regionale verschillen zijn in de verkooppunten waar consumenten hun inkopen doen. Vlaamse huishoudens bevoorraden zich voornamelijk via supermarkten (64%). In Wallonië en Brussel daalt dit percentage respectievelijk tot 55% en 53%, vooral ten voordele van bioverkooppunten en boerderijen.

Gerelateerde artikels

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU

Actueel

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy