Aangepaste opleiding voor werkzoekenden met beperkte taalkennis

Nieuws

PMO cvba en VDAB organiseren aangepaste opleidingen voor werkzoekenden met beperkte taalkennis. Heb jij vacatures? Dan kan je de werkzoekenden, die deze opleiding hebben afgerond, via een stage aan de slag laten gaan in jouw winkel.

In 89% van de vacatures wordt kennis van het Nederlands gevraagd door de werkgever. Terwijl bijna alle werkzoekenden in staat zijn om een mondje Nederlands te praten, geeft niettemin één op acht aan dat ze slechts over een beperkte taalkennis beschikken. Vlaams minister Crevits wil daarom in de komende maanden de huidige job- en taalcoaching herbekijken en aanpassen aan de noden op de arbeidsmarkt.

PMO, het trainingscenter van Buurtsuper.be, laat werkzoekenden die een verkoopsopleiding volgen en in beperkte mate het Nederlands machtig zijn, eerst een vooropleiding ‘Verkoopstalent’ bij de VDAB volgen. Tijdens deze vooropleiding leren ze Nederlands dat specifiek is voor een job in de verkoop: welke vragen kunnen klanten stellen, hoe kunnen ze hierop reageren, hoe stel je zelf de juiste vragen aan klanten, enz.

Van zodra de werkzoekenden deze opleiding hebben afgerond, stromen ze door naar de vaktechnische opleiding 'Verkoop' van PMO. Ook tijdens deze vakopleiding wordt bijkomende taalcoaching voorzien. De taalcoach reikt zowel de deelnemer als de trainers tools aan die ervoor zorgen dat het Nederlands beter begrepen wordt. Voor de trainers gaat dit dan over lesmethodieken die ervoor zorgen dat zowel de anderstalige- als de andere deelnemers het Nederlands beter begrijpen en ook beter kunnen onthouden. Voor de cursisten gaat dit over de ondersteuning van hun individuele taalproblematiek (uitspraak, woordenschat eigen aan de job als verkoper, etc.). Deze begeleiding krijgen ze gedurende de hele opleiding en stage, zowel face-to-face als digitaal.

Heb jij een vacature en wil je via een stage nagaan of één van deze cursisten geschikt is om in jouw winkel aan de slag te gaan?

Aarzel dan niet en neem contact op met PMO via vanessa.abbeel@pmocvba.be. Check ook meteen de programmatie van de opleidingen op onze website en kijk of er in uw regio momenteel een opleiding plaatsvindt via http://www.pmocvba.be/werkzoekend

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››