Aantal KMO’s in België stijgt tot 1.135.680 bedrijven

Nieuws

Het aantal KMO's in België (van eenmanszaken tot bedrijven met 49 werknemers) is in 2017 andermaal naar een recordhoogte gestegen. Ze zijn nu in totaal met 1.135.680 , een toename met 3,4 %.

Dat blijkt uit het nieuwste KMO-rapport (over 2017) van UNIZO, UCM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In Vlaanderen kwamen er het afgelopen jaar 19.143 KMO's bij, goed voor + 3,1 % of de hoogste nettogroeiscore voor het gewest in de afgelopen 10 jaar. In totaal mocht Vlaanderen het afgelopen decennium 22 % extra vennootschappen en 14,8 % bijkomende eenmanszaken verwelkomen. Toch zijn en blijven er nog inspanningen nodig om van België een echt ondernemersland te maken. Want met een aandeel zelfstandigen in de beroepsbevolking van 14,3 % hinken we nog altijd achterop te naanzien van buurlanden als Nederland (16,7%). Het gemiddelde voor de eurozone is 15 %.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››