Aantal KMO’s in België stijgt tot 1.135.680 bedrijven

Nieuws

Het aantal KMO's in België (van eenmanszaken tot bedrijven met 49 werknemers) is in 2017 andermaal naar een recordhoogte gestegen. Ze zijn nu in totaal met 1.135.680 , een toename met 3,4 %.

Dat blijkt uit het nieuwste KMO-rapport (over 2017) van UNIZO, UCM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In Vlaanderen kwamen er het afgelopen jaar 19.143 KMO's bij, goed voor + 3,1 % of de hoogste nettogroeiscore voor het gewest in de afgelopen 10 jaar. In totaal mocht Vlaanderen het afgelopen decennium 22 % extra vennootschappen en 14,8 % bijkomende eenmanszaken verwelkomen. Toch zijn en blijven er nog inspanningen nodig om van België een echt ondernemersland te maken. Want met een aandeel zelfstandigen in de beroepsbevolking van 14,3 % hinken we nog altijd achterop te naanzien van buurlanden als Nederland (16,7%). Het gemiddelde voor de eurozone is 15 %.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1592)

Tekenen in op akkoord met Reprobel!

Nieuws

UNIZO heeft lang onderhandeld met Reprobel over een nieuw vergoedingsakkoord. Ondanks de aanmaningen van Reprobel, hebben we geadviseerd om de betaling nog uit te stellen. Buurtsuper.be leden kunnen nu gebruik maken van de ‘vroeg-boek’ voordeeltarieven. Voor kleinere ondernemingen is er zelfs nog een bijkomende korting (<10 werknemers).
Lees meer ››