Aardappel blijft maaltijdbegeleider bij uitstek, maar thuisverbruik daalt

Nieuws

Het thuisverbruik van verse ongeschilde aardappelen staat al een paar jaar onder druk. Van alle maaltijdbegeleiders komt de aardappel nog wel steeds het vaakst op tafel in de Belgische keuken.

Ook in 2017 noteerden we een volumedaling met 3,4%. De andere maaltijdbegeleiders, verwerkte aardappelen of andere producten als rijst en pasta, noteren een status quo of een lichte stijging. Van alle maaltijdbegeleiders komen gekookte aardappelen als de meest gebruikte bereidingsvorm op tafel. Aardappelen worden voornamelijk in de supermarkt gekocht en in steeds kleinere verpakkingen. Thuis is veruit de belangrijkste consumptieplaats voor aardappelen en aardappelbereidingen. Friet is hierop de uitzondering en wordt vaker buitenshuis gegeten of buitenshuis afgehaald.

Dit alles blijkt uit gegevens die VLAM aankocht bij GfK Belgium, die de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik opvolgt, uit online onderzoek dat iVox in opdracht van VLAM uitvoerde en uit de Marktmaker, de online research community van VLAM in samenwerking met InSites Consulting.

Het volledige artikel met grafieken vind je hier.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››