Accijns op automaten afgeschaft?

Nieuws

Buurtsuper.be dringt al een tijdje aan op een vereenvoudiging van de administratieve formaliteiten die gepaard gaan met de exploitatie van sinaasappelautomaten in winkels, genre Zumex. Een wetsontwerp van minister De Croo moet hier nu een einde aan maken.

Deze apparaten worden gebruikt om fruit- en groentesappen in supermarkten en voedingswinkels ter beschikking te stellen van de klanten, zodat ze zelf vers sap kunnen persen en in flesjes gieten. Aangezien er een accijns moest worden betaald op de verpakkingen (flesjes), was deze accijns aanleiding van heel wat administratieve rompslomp bij de aangifte ervan tot en met het betalen van een waarborg van €500.

Minister De Croo heeft nu een wetsontwerp ingediend dat een einde moet maken aan die verpakkingsheffing. Volgende week wordt in de parlementaire Commissie over deze afschaffing gestemd, samen met andere fiscale bepalingen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››