Accijns op automaten afgeschaft?

Nieuws

Buurtsuper.be dringt al een tijdje aan op een vereenvoudiging van de administratieve formaliteiten die gepaard gaan met de exploitatie van sinaasappelautomaten in winkels, genre Zumex. Een wetsontwerp van minister De Croo moet hier nu een einde aan maken.

Deze apparaten worden gebruikt om fruit- en groentesappen in supermarkten en voedingswinkels ter beschikking te stellen van de klanten, zodat ze zelf vers sap kunnen persen en in flesjes gieten. Aangezien er een accijns moest worden betaald op de verpakkingen (flesjes), was deze accijns aanleiding van heel wat administratieve rompslomp bij de aangifte ervan tot en met het betalen van een waarborg van €500.

Minister De Croo heeft nu een wetsontwerp ingediend dat een einde moet maken aan die verpakkingsheffing. Volgende week wordt in de parlementaire Commissie over deze afschaffing gestemd, samen met andere fiscale bepalingen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1863)

Steun de Winkelhier-campagne

Nieuws

8 miljard euro. Zoveel hebben we vorig jaar geïnvesteerd in het buitenland en niet in onze eigen samenleving. Investeer in jobs en mensen uit je buurt, niet in dozen uit het buitenland! Als Belgische ondernemer draag jij ook bij tot de doelen van de Winkelhier-campagne. Steun daarom deze actie en verspreid de boodschap.
Lees meer ››