Afwijking op de maximale gebruikstemperatuur van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen

Nieuws Wetgeving

Aanvraagformulier voor het verkrijgen van een afwijking op de maximale gebruikstemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Normaal gezien worden producten gefrituurd bij 175°C met een afwijkende temperatuur die toegestaan is tot 180°C.

Indien men een afwijking wil op deze temperatuur (met een max. tot 182°C) kan een aanvraag ingediend worden bij het FAVV.

U bereikt deze informatie via volgende links:

Klik hier voor de omzendbrief.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor het bekomen van een afwijking op de maximumtemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Klik hier voor het formulier voor het toekennen/weigeren van een afwijking op de maximumtemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Voor verdere informatie kan u terecht bij: veronique.bert@unizo.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››