Afwijking op de maximale gebruikstemperatuur van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen

Nieuws Wetgeving

Aanvraagformulier voor het verkrijgen van een afwijking op de maximale gebruikstemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Normaal gezien worden producten gefrituurd bij 175°C met een afwijkende temperatuur die toegestaan is tot 180°C.

Indien men een afwijking wil op deze temperatuur (met een max. tot 182°C) kan een aanvraag ingediend worden bij het FAVV.

U bereikt deze informatie via volgende links:

Klik hier voor de omzendbrief.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor het bekomen van een afwijking op de maximumtemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Klik hier voor het formulier voor het toekennen/weigeren van een afwijking op de maximumtemperatuur van 180°C van olie of vet voor het frituren van levensmiddelen.

Voor verdere informatie kan u terecht bij: veronique.bert@unizo.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1828)

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be is momenteel op inspiratiereis in New York. Wat daar opvalt is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Volgende week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››