AH Delhaize besluit met sterk 4e kwartaal in 2019

Nieuws

Retailtrends.nl meldt dat Ahold Delhaize 2019 sterk is geëindigd. De omzet van het supermarktconcern steeg in het vierde kwartaal met vijf procent naar bijna 17,4 miljard.

Op jaarbasis was er een stijging van 5,5 procent, naar 66,3 miljard euro. De operationele winst over 2019 steeg met 1,5 procent naar bijna 2,7 miljard. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, bol.com en Etos zag in Nederland haar omzet in het vierde kwartaal stijgen naar bijna vier miljard. Online namen de verkopen hier met 27,5 procent toe. Webwinkel bol.com was goed voor een stijging van 28,7 procent en boekte over het hele jaar een omzet van 2,8 miljard.

Als die ontwikkeling zich doorzet, wordt dit jaar de grens van drie miljard overschreden. In België was de omzetstijging in het vierde kwartaal een stuk geringer: 0,2 procent. In de VS, goed voor ruim zestig procent van de omzet, werd een groei van 2,7 procent geboekt.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››