Ahold Delhaize maakt zich zorgen over Whole Foods

Nieuws

Amazon nam in 2017 in de VS de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods over. De e-commerce gigant kondigt nu een gigantisch prijzenoffensief aan. Het gaat om honderden producten, vooral verse seizoensgroenten en fruit, die gemiddeld 1/5 goedkoper worden. De beleggers van Ahold Delhaize maken zich alvast zorgen.

Die distributeur is in de VS onder meer actief met de keten Food Lion en realiseert het gros van zijn groepsomzet in Amerika. Toen het nieuws van de prijsverlaging bekend werd, nam het aandeel van de Nederlands-Belgische fusiegroep een duik met twee procent. Ahold Delhaize staat voor een verscheurende keuze: gaat ze volop de prijzenslag aan, dan dreigt dat ten koste te gaan van de winstmarge. Blijft ze aan de kant staan, dan dreigt omzetverlies.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››