Albert Heijn test volautomatische winkel

Nieuws

Albert Heijn doet een proef met een volledig digitale Albert Heijn to go. In de winkel kun je boodschappen doen zonder de producten te scannen en er wordt automatisch afgerekend.

De volautomatische winkel is gevestigd naast het hoofdkantoor in Zaandam. Om de winkel binnen te komen toont de consument zijn betaalpas bij de ingang. De producten die hij pakt, worden geregistreerd door camera’s en sensoren in de schappen. Deze noteren wanneer een product wordt gepakt of terugzet. Als de consument klaar is met boodschappen doen, wordt bij de uitgang het totaalbedrag op een display getoond. Betalingen tot 25 euro worden automatisch verwerkt. 

“Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijke) behoefte is aan een kleine winkel. Een tweede voordeel is dat de winkel altijd open kan zijn”, vertelt ceo Marit van Egmond. 

Eerder introduceerde Albert Heijn een tap-to-go systeem in vier van zijn AH to go-locaties. Hier kunnen klanten met hun telefoon of speciale plastic pas op de elektronische schapkaart ‘tikken’. 

Bron: retailnews.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1693)

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››