Ambachtelijke producten winnen aan terrein

Nieuws Productnieuws

Grote merken zijn bang dat hun producten niet in de smaak vallen van de nieuwe generatie. Jongere consumenten houden eerder van de ambachtelijke variant van hun producten.

"Consumenten willen lokale, handgemaakte producten die in kleine oplages worden gemaakt." Dat zegt socioloog Richard Ocejo, auteur van het boek Masters of Craft: Old Jobs in the New Urban Economy in RetailTrends.

Consumenten vragen zich volgens de auteur tegenwoordig hardop af waar producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt. Ze willen verhaal achter het product. Die vraag gaat ten koste van de anonieme massaproductie. De ‘grote jongens’ zijn zich volgens Ocejo bewust van het imagoprobleem van hun product.

Ocejo verwacht dat het marktaandeel van ambachtelijke producten ‘significant gaan oplopen’, al blijft massaproductie de bovenhand houden. “Daarvoor gaat er te veel geld om in deze industrie. Wel worden de mainstreammerken uitgedaagd op een manier die lang niet meer is voorgekomen.”

Lees ook ›› Alle producten (953)

Buurtsuper.be juicht strengere handhaving zwerfvuil toe

Nieuws

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) stelt voor om strengere boetes op zwerfvuil en sluikstorten in te voeren. De afgelopen dagen spitste het zwerfvuildebat zich vooral toe op de zin of onzin van de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Maar ook op het vlak van handhaving zit er een en ander in de pijplijn, en er zijn zelfs al enkele stappen gezet.
Lees meer ››