Ambachtelijke producten winnen aan terrein

Nieuws Productnieuws

Grote merken zijn bang dat hun producten niet in de smaak vallen van de nieuwe generatie. Jongere consumenten houden eerder van de ambachtelijke variant van hun producten.

"Consumenten willen lokale, handgemaakte producten die in kleine oplages worden gemaakt." Dat zegt socioloog Richard Ocejo, auteur van het boek Masters of Craft: Old Jobs in the New Urban Economy in RetailTrends.

Consumenten vragen zich volgens de auteur tegenwoordig hardop af waar producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt. Ze willen verhaal achter het product. Die vraag gaat ten koste van de anonieme massaproductie. De ‘grote jongens’ zijn zich volgens Ocejo bewust van het imagoprobleem van hun product.

Ocejo verwacht dat het marktaandeel van ambachtelijke producten ‘significant gaan oplopen’, al blijft massaproductie de bovenhand houden. “Daarvoor gaat er te veel geld om in deze industrie. Wel worden de mainstreammerken uitgedaagd op een manier die lang niet meer is voorgekomen.”

Lees ook ›› Alle producten (1193)

Aangekondigde controleactie FAVV in Sint-Truiden

Nieuws

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert van zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 27 oktober 2018 een controleactie uit in Sint-Truiden. Hierbij worden alle ondernemers die actief zijn in de voedselketen gecontroleerd.
Lees meer ››

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››