Belg eet 8,8% minder vlees dan 10 jaar geleden

Nieuws

Volgens een artikel in De Standaard eten de Belgen 8,8 % minder vlees dan tien jaar geleden. Flexitariërs rukken op, maar ook de vergrijzing speelt een rol.

Volgens Statbel, het Belgische bureau voor statistiek is de consumptie van vrijwel ­alle soorten vlees gestaag aan het dalen. Statbel brengt de evolutie van de volledige productieketen in kaart. Per Belg werd in 2018 zo'n 75,2 kilogram vlees geconsumeerd, terwijl dat in 2010 nog 82,4 kilogram was. De cijfers slaan op het slacht­gewicht.

Gemeten in eetbaar vlees liggen de cijfers wat lager, maar is de afname van dezelfde grootteorde. De daling van de hoeveelheid geconsumeerd rund- en kalfsvlees is het sterkst. Die ging tussen 2010 en 2018 met 19,5 procent naar beneden. Ook gevogelte werd minder populair: de consumptie daalde met 13,6 procent. Van schapen- en geitenvlees werd 11,8 procent minder geconsumeerd. De vleessoort die het meest gegeten wordt, ­varkensvlees, daalde maar licht. In negen jaar tijd ging de consumptie met 2,4 procent achteruit. Toch is de trend ook ­dalend: als het gemiddelde van de afge­lopen vier jaar vergeleken wordt met het gemiddelde van de vier jaar ervoor, is de daling 7,4 procent.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1927)

Carrefour blijft omzet verliezen in België

Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in ons land. In 2018 verkocht de Franse warenhuisketen hier nog voor 4,274 miljard euro aan producten, in 2019 was dat al gedaald tot 4,125 miljard euro of met 1,7%. Toch zegt het concern tekenen van beterschap te zien.
Lees meer ››

Douwe Egberts vliegt uit rekken Colruyt

Nieuws

Het Nieuwsblad rapporteerde vandaag over een conflict tussen Colruyt en Douwe Egbert. In veel filialen van Colruyt en Okay ligt als gevolg daarvan nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken.
Lees meer ››