Belg eet 8,8% minder vlees dan 10 jaar geleden

Nieuws

Volgens een artikel in De Standaard eten de Belgen 8,8 % minder vlees dan tien jaar geleden. Flexitariërs rukken op, maar ook de vergrijzing speelt een rol.

Volgens Statbel, het Belgische bureau voor statistiek is de consumptie van vrijwel ­alle soorten vlees gestaag aan het dalen. Statbel brengt de evolutie van de volledige productieketen in kaart. Per Belg werd in 2018 zo'n 75,2 kilogram vlees geconsumeerd, terwijl dat in 2010 nog 82,4 kilogram was. De cijfers slaan op het slacht­gewicht.

Gemeten in eetbaar vlees liggen de cijfers wat lager, maar is de afname van dezelfde grootteorde. De daling van de hoeveelheid geconsumeerd rund- en kalfsvlees is het sterkst. Die ging tussen 2010 en 2018 met 19,5 procent naar beneden. Ook gevogelte werd minder populair: de consumptie daalde met 13,6 procent. Van schapen- en geitenvlees werd 11,8 procent minder geconsumeerd. De vleessoort die het meest gegeten wordt, ­varkensvlees, daalde maar licht. In negen jaar tijd ging de consumptie met 2,4 procent achteruit. Toch is de trend ook ­dalend: als het gemiddelde van de afge­lopen vier jaar vergeleken wordt met het gemiddelde van de vier jaar ervoor, is de daling 7,4 procent.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2361)

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››