Bio-Planet naar 500 winkels


Bio-Planet, dat deel uitmaakt van de Colruyt Groep, legt zich toe op de verkoop van biologische groenten en fruit, vlees en veggieproducten. Het bedrijf heeft de wind mee. De vraag naar bioproducten en vleesvervangers zit in de lift. "Van februari tot april dit jaar verkochten we 7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar", aldus formuledirecteur Jo Ghilain.

"We hebben diverse soorten klanten. Je hebt de overtuigde kopers van bioproducten, je hebt mensen die kiezen voor gezonde voeding en je hebt mensen die opteren voor de smaak van pure producten." Door het groeiende succes van bioproducten springen intussen ook de klassieke retailers op de kar. Zelfs een discounter als Aldi laat zich niet onbetuigd.

Is dat ten koste van een gespecialiseerde aanbieder als Bio-Planet? "Dat biovoeding mainstream is geworden en het ook wordt opgepikt door de conventionele voedingswinkels is voor een groot deel onze verdienste. Wij hebben die markt mee ontwikkeld. Nu komt het er voor ons op aan om voorloper te blijven", aldus Ghilain.

"Ook de keuze voor lokale producten past in onze aanpak om zo duurzaam mogelijk te worden", zegt Ghilain. "Een derde van het globale aanbod bij Bio-Planet is trouwens Belgisch, een kwart komt zelfs van bij producenten die in een straal van 25 km rond de lokale winkel actief zijn."

Gerelateerde artikels

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy