“Blij dat er nog zoiets bestaat als Buurtsuper.be!”

Nieuws

Guy Van de Poel baat, samen met zijn broer Luc, de Spar in Lichtaart uit. Hij vindt dat supermarktuitbaters voor steeds grotere uitdagingen komen te staan. Hij is dan ook blij dat er nog een organisatie zoals Buurtsuper.be bestaat.

“De consument verwacht dat er telkens iets nieuws te beleven valt, dat de ‘kruidenier’ telkens weer beter, nieuwer en moderner voor de dag komt,” zegt Guy. “Anderzijds lijkt met ‘1+2 gratis’ acties de toon gezet voor een regelrechte ratrace. Het ene strookt totaal niet met het andere.”

Vrijwel alle Belgische supermarkten staan onder druk. “Als de taart niet langer groeit en iedereen klanten wil afsnoepen van de concurrentie met prijskortingen, dan dreigen we in een destructieve ratrace te raken, waar niemand nog winst maakt”, zegt Buurtsuper.be hierover. De organisatie maakt zich alleszins zorgen over de toekomst van de supermarktsector, en dan vooral die van de zelfstandigen. “Vandaag zien we dat de zelfstandige poot van groepen zoals Delhaize en Carrefour de winstbrengers zijn. Wanneer de centrale steeds meer prijskortingen en promoties opdringt aan hun zelfstandige uitbaters, dan dreigen die de poten vanonder hun eigen stoel weg te zagen.”

Guy vreest ook dat op termijn de geloofwaardigheid van de buurtsuper zal verdwijnen. En dat steeds minder ondernemers zullen kiezen voor deze geweldige job. “Door de mogelijke invoering van statiegeld draaien wij op voor de laksheid van anderen. Terwijl vele hedendaagse thema’s pleiten voor kwaliteit boven kwantiteit. En tot slot wordt het steeds moeilijker om goede medewerkers te vinden… Blij dat er nog zoiets bestaat als Buurtsuper.be!”

Ook lid worden van Buurtsuper.be? 
Twijfel niet langer en schrijf € 490,05 (€ 405 excl. btw) over op BE35 4263 1182 2137 (UNIZO-lidmaatschap incl.) en je wordt lid tot en met eind 2020.
Nog vragen? Contacteer ons via info@buurtsuper.be of http://buurtsuper.be/nl/lid-worden

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2063)

Hart onder de riem van PMO

Nieuws

Onze PMO collega’s én trainers zorgden voor een bemoedigend gebaar in de vorm van een illustratie, gecreëerd door Karl Mortier, één van de PMO trainers. Deze illustratie steekt een hart onder de riem voor buurtsupers, supermarkten en hun personeel, die vandaag het beste van zichzelf geven.
Lees meer ››

Quality time op en rond de tafel

Nieuws

Lekker eten kan gelukkig nog wel in deze Coronatijden. Verse producten van bij ons zijn volop beschikbaar om de lekkerste schotels op tafel te zetten. Inspiratie vind je op lekkervanbijons.be, lokale producten kan je vinden op rechtvanbijdeboer.be en in de klassieke verkooppunten.
Lees meer ››