Brussels Gewest verbiedt plastic zakjes

Nieuws

Na Wallonië zou het Brussels Gewest nu ook het verbod op plastic draagtasjes overwegen. Het kabinet van de Brusselse minister van Leefmilieu onderzoekt welke de gevolgen en kosten zijn van zo'n verbod.

Dat blijkt uit een interview met Minister Céline Fremault in La Libre en aan Bruzz. Het initiatief past binnen de doelstelling die het Brussels Gewest zichzelf dit jaar opgelegd heeft om 'zero afval' te produceren. Voor Vlaanderen is het nog niet duidelijk of er zo’n gelijkaardig verbod komt. Binnen de politieke meerderheid is daar nog geen eensgezindheid over. Op een hoorzitting in het Vlaamse Parlement, waar Buurtsuper.be op aanwezig was, toonde Minister Schauvliege zich voorstander.

Buurtsuper.be verdedigde op dezelfde hoorzitting het standpunt dat – als er ook een Vlaamse verbod komt – dit enkel zou gelden voor de kassazakjes. Dus niet voor zakjes die om hygiënische redenen aan de versafdelingen van de supermarkten worden gebruikt. Los daarvan vindt Buurtsuper.be dat de regering eerst de kans zou moeten geven aan een vrijwillige sectorconvenant dewelke zou voorzien dat plastic kassazakjes betalend worden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1193)

Aangekondigde controleactie FAVV in Sint-Truiden

Nieuws

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert van zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 27 oktober 2018 een controleactie uit in Sint-Truiden. Hierbij worden alle ondernemers die actief zijn in de voedselketen gecontroleerd.
Lees meer ››

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››