Brussels Gewest verbiedt plastic zakjes

Nieuws

Na Wallonië zou het Brussels Gewest nu ook het verbod op plastic draagtasjes overwegen. Het kabinet van de Brusselse minister van Leefmilieu onderzoekt welke de gevolgen en kosten zijn van zo'n verbod.

Dat blijkt uit een interview met Minister Céline Fremault in La Libre en aan Bruzz. Het initiatief past binnen de doelstelling die het Brussels Gewest zichzelf dit jaar opgelegd heeft om 'zero afval' te produceren. Voor Vlaanderen is het nog niet duidelijk of er zo’n gelijkaardig verbod komt. Binnen de politieke meerderheid is daar nog geen eensgezindheid over. Op een hoorzitting in het Vlaamse Parlement, waar Buurtsuper.be op aanwezig was, toonde Minister Schauvliege zich voorstander.

Buurtsuper.be verdedigde op dezelfde hoorzitting het standpunt dat – als er ook een Vlaamse verbod komt – dit enkel zou gelden voor de kassazakjes. Dus niet voor zakjes die om hygiënische redenen aan de versafdelingen van de supermarkten worden gebruikt. Los daarvan vindt Buurtsuper.be dat de regering eerst de kans zou moeten geven aan een vrijwillige sectorconvenant dewelke zou voorzien dat plastic kassazakjes betalend worden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1382)

Interview met schrijver van hét marketingboek van 2018

Nieuws

Super magazine sprak met Rachid Lamrabat. Hij helpt bedrijven om hun marketing af te stemmen op de nieuwe consument. Zijn boek ‘Etnomarketing’ werd verkozen tot BAM Marketing Book of the Year 2018. Hij is spreker op ons marketingcongres in april. Lees hier, bij wijze van voorproefje, alvast het interview...
Lees meer ››