Buurtsuper.be: "Indien steden en gemeenten eigen corona-regels opleggen, dreigt chaos"


Coronacrisis
Belangenbehartiging

“Nu heerst er eigenlijk willekeur, elke stad of gemeente kan supermarkten eigen maatregelen opleggen. Er ontbreekt een wettelijke basis en duidelijkheid”, zei Luc Ardies van Buurtsuper.be in 'De Ochtend' op Radio 1. Volgens hem leggen verschillende steden en gemeenten eigen regels op. “We zagen dat vooral tijdens de eerste weken van de crisis, op sommige plekken kwam de politie kijken of er richtingaanwijzers in de winkels aanwezig waren, en of er wel correct werd aangeschoven aan de ingang. Het was toen al zo hectisch, die extra politiebezoeken bezorgden het personeel van de winkels hoofdpijn.”

Nu heerst er eigenlijk willekeur, elke stad of gemeente kan supermarkten eigen maatregelen opleggen. Er ontbreekt een wettelijke basis en duidelijkheid.

Buurtsuper.be pleit voor duidelijkheid: “Ik stel vast dat er al onenigheid is qua maatregelen tussen het Vlaamse en Federale niveau. Wat gaat dat dan worden als nog eens alle Vlaamse steden en gemeenten zelf nog eens mogen beslissen of ze mondmaskers al dan niet verplichten?”

Beluister hier het volledig interview in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Buurtsuper.be herhaalde later nog eens dat er geen discussie is over de mondmaskers op zich, maar wél over de vraag van de Vereniging van Steden en Gemeenten om eigen corona regels te kunnen vastleggen. "We weten uit ervaring dat er al onenigheid is tussen de federale en regionale overheden over de te nemen maatregelen. Indien nu ook nog eens meer dan 300 Vlaamse gemeenten eigen bijkomende regeltjes gaan opleggen aan onze leden, zal dit resulteren in complete chaos."

"Als de Nationale Veiligheidsraad de mondmaskers uiteindelijk zullen verplichten, dan zullen we de eerste zijn om een strikte naleving van zo'n wet te bepleiten", zei Luc Ardies nog.

 

 

Gerelateerde artikels

Nieuwe franchisewet beschermt zelfstandige supermarkten tegen onevenwichtige contracten
Studenten en werkgevers eisen verankering 600 uur studentenarbeid
Ontwerp KB voor verbod op alcoholreclame kan alle kanten uit

Actueel

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Waarom ook Jumbo steeds meer winkels zelfstandig maakt
1+1 gratis: ook Colruyt springt op de kar
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy