Buurtsuper.be leden kunnen tot einde september Reprobel aangifte doen

Nieuws

Buurtsuper.be en UNIZO-leden hebben nog tot 30 september 2019 de tijd om de reprografievergoeding en wettelijke uitgeversvergoeding te betalen, zonder een verhoging van de tarieven te riskeren.

Maak je fotokopieën van of print je auteursrechtelijk beschermde werken uit? Dan moet je daarvoor een reprografievergoeding en wettelijke uitgeversvergoeding betalen. Die twee geldsommen garanderen dat auteurs en uitgevers erkend worden voor hun werk. Aan wie je die bedragen moet betalen? Aan de beheersvennootschap Reprobel. Let wel! Het gaat hier enkel om fotokopieën van papier naar papier (via een kopieermachine of scanner).

Buurtsuper.be en UNIZO-leden hebben tot 30 september 2019 de tijd om daarop in te tekenen, zonder dat zij enige verhoging van de tarieven riskeren. Ook voor leden die onlangs een aangifteherinnering hebben ontvangen, met als deadline 30 juni 2019, kunnen nog tot 30 september intekenen op dit raamakkoord zonder dat ze een verhoging riskeren.

Teken je in, dan ben je gedekt voor de jaren 2017 t.e.m. 2020 voor álle kopieën, prints of downloads en moet je ook geen jaarlijkse aangiftes meer te doen.

Waarom vanaf 2017? Door een wetswijziging heeft de invoering van de nieuwe regeling vertraging gelopen en werd er voor de jaren 2017, 2018 en 2019 nog geen vergoeding geïnd, terwijl die wel wettelijk verschuldigde is voor deze periode. Voor de buurtsupers met minder dan 10 werknemers zijn er nog interessantere ledenkortingen.

Meer info: Reprobel: hoe breng je jezelf in orde voor de print- en kopieervergoeding?

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1972)