Buurtsuper.be over nieuwe Delhaize 'Fresh Atelier' stadswinkels


Delhaize plant 200 Fresh Atelier-winkels die vooral in grote steden zullen worden uitgerold. Ze zullen ook dienen als afhaalpunt van de webwinkel van Delhaize. Doelpubliek zijn drukbezette klanten: er worden kant-en-klare maaltijden aangeboden zoals sushi, soep, salades en verse sappen. Er liggen 1.500 producten in de rekken. Via de webwinkel zijn 15.000 producten te krijgen. Bepaalde categorieën droge voeding en non food zijn in de Ateliers niet te koop.

Delhaize wapent zich op die manier tegen het veranderende winkellandschap. Vorig jaar verliep 1,4% van de aankoop van boodschappen in België via het internet. In 2015 was dat nog 0,5 %. Kleinere buurt- en stadswinkels worden almaar belangrijker. Dankzij de nieuwe winkels kunnen meer klanten te voet of met de fiets in hun buurt online bestelde producten afhalen. Met zijn winkeloppervlakte van circa 100 vierkante meter is Fresh Atelier de kleinste formule van Delhaize. 

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “Het is een goede keuze om die stadswinkels te laten exploiteren door zelfstandige ondernemers. De lokale verankering van de zaakvoerder is voor zo’n formule een noodzaak om te kunnen slagen. Delhaize zal er wel moeten over waken dat de zelfstandige ondernemers voldoende rendement kunnen ontwikkelen om hun investering terug te verdienen. Het accent op verse voeding, die sowieso meer marge garandeert, kan hiertoe bijdragen. We verwachten wel dat op de online bestellingen ook een leefbare marge wordt gegarandeerd door de Delhaize centrale.”

Klik hier voor een korte reportage van VTM 

 

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy