Buurtsuper.be over nieuwe Delhaize 'Fresh Atelier' stadswinkels

Nieuws

Delhaize wil de komende drie jaar 200 winkels openen van de nieuwe formule Delhaize Fresh Atelier. Ze zullen worden beheerd door zelfstandige ondernemers. De stadswinkels verkopen ter plekke bereide gerechten en fungeren als afhaalpunt van de webwinkel van Delhaize. Vandaag opent een eerste winkel de deuren in de Ravensteingalerij bij het station Brussel-Centraal en later in december volgt Leuven.

Delhaize plant 200 Fresh Atelier-winkels die vooral in grote steden zullen worden uitgerold. Ze zullen ook dienen als afhaalpunt van de webwinkel van Delhaize. Doelpubliek zijn drukbezette klanten: er worden kant-en-klare maaltijden aangeboden zoals sushi, soep, salades en verse sappen. Er liggen 1.500 producten in de rekken. Via de webwinkel zijn 15.000 producten te krijgen. Bepaalde categorieën droge voeding en non food zijn in de Ateliers niet te koop.

Delhaize wapent zich op die manier tegen het veranderende winkellandschap. Vorig jaar verliep 1,4% van de aankoop van boodschappen in België via het internet. In 2015 was dat nog 0,5 %. Kleinere buurt- en stadswinkels worden almaar belangrijker. Dankzij de nieuwe winkels kunnen meer klanten te voet of met de fiets in hun buurt online bestelde producten afhalen. Met zijn winkeloppervlakte van circa 100 vierkante meter is Fresh Atelier de kleinste formule van Delhaize. 

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “Het is een goede keuze om die stadswinkels te laten exploiteren door zelfstandige ondernemers. De lokale verankering van de zaakvoerder is voor zo’n formule een noodzaak om te kunnen slagen. Delhaize zal er wel moeten over waken dat de zelfstandige ondernemers voldoende rendement kunnen ontwikkelen om hun investering terug te verdienen. Het accent op verse voeding, die sowieso meer marge garandeert, kan hiertoe bijdragen. We verwachten wel dat op de online bestellingen ook een leefbare marge wordt gegarandeerd door de Delhaize centrale.”

Klik hier voor een korte reportage van VTM 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››