Buurtsuper.be pleit voor stappenplan in tabaksbeleid

Nieuws

Gisteren werd in de parlementaire commissie gestemd over nieuwe tabaksmaatregelen. Buurtsuper.be en UNIZO hebben Kom op Tegen Kanker (KOTK) en alle andere betrokken partijen uitgenodigd om een gezamenlijk plan uit te werken. Herbeluister het interview met Luc Ardies op radio1.

Momenteel zijn er nog 16% rokers en KOTK wil tegen 2037 een rookvrije samenleving hebben. Bedoeling van Buurtsuper.be is om een gezamenlijk stappenplan uit te werken waar de diverse maatregelen, in tegenstelling tot vandaag, elkaar niet in snel tempo opvolgen. We willen daarentegen tabaksverkopers de tijd geven aan om zich daarop voor te bereiden. 

Buurtsuper.be herinnert iedereen eraan dat tabak tot nader order een legaal product is en dat de overheid de legale verkoopkanalen de kans moet geven om hun investeringen terug te verdienen. Een ondoordacht tabaksbeleid geeft aanleiding tot de verschuiving naar illegale tabaksverkoop waarvan is aangetoond dat het de volksgezondheid in meerdere mate schaadt dan de legale producten.

Klik hier om het interview van radio1 met Luc Ardies hierover te beluisteren. 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››