Buurtsuper.be tevreden met KMO- afwijking op Europese installatieverplichting e-laadpalen

Nieuws

Het Europees Parlement heeft een voorstel goedgekeurd waarbij op nieuwe of grondig gerenoveerde gebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen minimaal 1 laadpaal effectief wordt geïnstalleerd, evenals de elektrische bekabeling om voor minimaal 20 procent van de parkeerplaatsen een laadpunt te kunnen installeren.

De Europese Raad moet nog zijn goedkeuring geven. Na publicatie hebben de lidstaten 18 maanden om de richtlijn om te zetten. Buurtsuper.be heeft samen met UNIZO en de Europese KMO-organisatie UEAPME dit dossier van kortbij opgevolgd. Zij bepleitten een vrijstelling voor KMO’s (die in Europa gedefinieerd worden als bedrijven met <250 werknemers) en deze werd in het voorstel ook effectief bekomen.

Luc Ardies van Buurtsuper.be:  “We zijn uitermate gelukkig met de KMO-vrijstelling, want de kost van de installatie en het onderhoud van de laadpalen bedraagt al gauw enkele tienduizenden euro’s. Dit betekent niet dat buurtsupermarkten in de toekomst zeker laadpalen zullen plaatsen als zij in hun eigen context beoordelen dat daar vraag naar is en voor zover het ook betaalbaar voor hen blijft.”

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››