Buurtsuper.be tevreden met KMO- afwijking op Europese installatieverplichting e-laadpalen

Nieuws

Het Europees Parlement heeft een voorstel goedgekeurd waarbij op nieuwe of grondig gerenoveerde gebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen minimaal 1 laadpaal effectief wordt geïnstalleerd, evenals de elektrische bekabeling om voor minimaal 20 procent van de parkeerplaatsen een laadpunt te kunnen installeren.

De Europese Raad moet nog zijn goedkeuring geven. Na publicatie hebben de lidstaten 18 maanden om de richtlijn om te zetten. Buurtsuper.be heeft samen met UNIZO en de Europese KMO-organisatie UEAPME dit dossier van kortbij opgevolgd. Zij bepleitten een vrijstelling voor KMO’s (die in Europa gedefinieerd worden als bedrijven met <250 werknemers) en deze werd in het voorstel ook effectief bekomen.

Luc Ardies van Buurtsuper.be:  “We zijn uitermate gelukkig met de KMO-vrijstelling, want de kost van de installatie en het onderhoud van de laadpalen bedraagt al gauw enkele tienduizenden euro’s. Dit betekent niet dat buurtsupermarkten in de toekomst zeker laadpalen zullen plaatsen als zij in hun eigen context beoordelen dat daar vraag naar is en voor zover het ook betaalbaar voor hen blijft.”

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››