Buurtsuper.be tevreden over versoepelingen

Nieuws

De Veiligheidsraad heeft aangekondigd welke versoepelingen gelden vanaf 1 juli. Er is goed nieuws voor de marktkramers en mondmaskers worden niet verplicht in winkels.

Marktkramers
Verschillende Buurtsuper.be-leden die voedingskramen uitbaten op de markt, deden - terecht - hun beklag over de beperking van 50 kramen per markt. Buurtsuper.be is dan ook zeer tevreden dat die maatregel wordt opgeheven en er dus geen discriminatie meer is. Tot nu moesten sommige ondernemers verschillende marktlocaties laten vallen. Dankzij deze beslissing kan de sector terug helemaal op gang komen en het lokale leven opnieuw laten openbloeien. We mogen ook opnieuw consumeren op de markten. Ook dat is een belangrijke stap vooruit voor deze ondernemers.

Mondmaskers
Mondmaskers worden dan toch niet verplicht in de supermarkt. De Nationale Veiligheidsraad had daarmee oren voor de bezorgdheid van Buurtsuper.be. "Onze leden waren vooral bezorgd over de controles en boetes die logischerwijze zouden volgen op deze nieuwe regel. Nu reeds klagen veel leden over het ongenuanceerd politie optreden in sommige regio’s en de boetes die te pas en te onpas worden uitgedeeld aan zaakvoerders”, aldus Luc Ardies van Buurtsuper.be.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat veilig winkelen nu al kan op voorwaarde dat ieder zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn gezond verstand gebruikt. Een verstrenging is niet nodig op een moment dat de statistieken goed zijn, maar uiteraard kan dit later nog herbekeken worden.

Ook het wegvallen van de regel rond wie wel en niet alleen moet winkelen, is een goede zaak volgens Buurtsuper.be. Ook hier werd de verantwoordelijkheid om dit te controleren bij de winkelier gelegd. Dit resulteerde vaak in moeilijke situaties door de arbitraire onduidelijkheid. Dit is nu, door het afschaffen van de regel, van de baan.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››