Buurtsupermarkten bieden boeren kansen op korte keten

Nieuws

Meer dan de helft van de gemeenten in Vlaanderen wil in 2020 meer inzetten op een lokaal voedselbeleid. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De lokale besturen willen dat waarmaken door de tussenstappen tussen productie en consumptie te verminderen, gezonde voeding te promoten en voedselverlies te vermijden.

Dat werd bekendgemaakt op de Voedseldag van VVSG. De afstand tussen producent en consument verkleinen - of korte ketens creëren - zou voor zowel de boer als de klant voordelig zijn, klinkt het bij VVSG.

“De boer ontvangt zo een eerlijke prijs voor zijn producten en de consument kent de afkomst ervan. Boeren kunnen hun producten nu ook zelf al aan de man brengen, maar het helpt als de gemeente mee ondersteunt”, zegt Wim Dries, voorzitter van VVSG. 

Buurtsuper.be is ervan overtuigd dat ook buurtsupermarkten een belangrijke rol kunnen spelen in het creëren van een een korte voedselketen. Het biedt aan de lokale boeren de kans om, zonder zelf investeringen te moeten doen op vlak van hoeveverkoop, hun producten toch aan de plaatselijke bevolking te kunnen aanbieden tegen interessante voorwaarden. Aan buurtsupermarkten geeft het de kans om hun lokale verankering te benadrukken.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››