Carrefour en Uber Eats samenwerking in België

Nieuws

Vier maanden na de start van hun samenwerking in Frankrijk versterken Carrefour en Uber Eats hun banden door een exclusieve overeenkomst te ondertekenen. Daarnaast kondigen ze de lancering van deze dienst in België aan.

Sinds 6 april kunnen consumenten in Parijs of de regio Parijs op Uber Eats hun boodschappen doen. De twee merken sloegen de handen ineen bij de start van de lockdown om consumenten te helpen bij het kopen van alledaagse producten, maar ook van hygiëne- en schoonmaakproducten. Deze worden binnen 30 minuten thuisbezorgd via een vijftiental deelnemende Carrefour-winkels.

De samenwerking met Uber Eats is niet beperkt tot Frankrijk: eind 2019 was al een eerste overeenkomst getekend met Carrefour Taiwan in 8 steden en met 38 voorbereidingswinkels.

Na Frankrijk is Carrefour België nu het derde land waar deze dienst zal worden gelanceerd. Hier zal die vanaf september operationeel zijn in Brussel en Luik. Andere landen van de Carrefour Groep volgen in de komende maanden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2289)

Hoe rendabel zijn zelfstandige supermarkten?

Nieuws

Tijdens de coronacrisis hebben veel buurtsupermarkten mooie omzetcijfers neergezet. Maar verkoopcijfers zeggen niet alles. En wat als straks de coronastorm weer gaat liggen? Luc Roesems, bedrijfseconomisch expert bij PMO cvba voert jaarlijks een rendabiliteitsanalyse uit bij zelfstandige buurtsupermarkten. Hij legt een aantal pijnpunten bloot.
Lees meer ››