Carrefour stelt eerste bio-eieren van de Kwaliteitsketen Carrefour voor

Nieuws Productnieuws

Vanaf deze week kan de consument de eerste bio-eieren van de Kwaliteitsketen Carrefour kopen. Dit geeft aan dat de eieren op een duurzame, biologische manier worden geproduceerd, maar ook dat ze aan strenge eisen voldoen wat het welzijn van de kippen en de traceerbaarheid van de producten betreft.

Carrefour wil zijn klanten helpen gezonder te eten en zich profileren als marktleider voor biovoeding. Daarom heeft de supermarktketen de Kwaliteitsketen Carrefour in het leven geroepen, die intussen al 22 producten rijk is. Daarnaast is er het Carrefour-huismerkassortiment, dat onder meer bio-eieren bevat.

Nu combineert Carrefour de twee concepten en gaat de keten zelfs verder dan bio met het eerste bioproduct van de Kwaliteitsketen Carrefour: een nieuw assortiment 100 % Belgische eieren, geproduceerd onder de beste leefomstandigheden voor de legkippen en met de beste gezondheidsgaranties.   

20 hectare vrijheid
In het glooiende landschap van Petite Somme werkt het familiebedrijf van Anne-Sophie Delfosse en haar man Henri Van Herf samen met Carrefour om dit 23e artikel in de Kwaliteitsketen Carrefour te produceren. Hierbij gaan ze nog verder dan de gewoonlijke vereisten voor bioproducten. Dit 23e product past namelijk in een groter ecologisch project.

De kippen leven op een weide van 20 hectare en bovendien spannen Anne-Sophie en Henri zich in om de lokale biodiversiteit te beschermen. In een straal van 10 km rond de boerderij zijn namelijk kilometerslange wilde hagen geplant. Er hangen nestkasten voor roofvogels en in de loopruimte van de kippen zijn er fruitbomen geplant om de ontwikkeling van lokale diersoorten te bevorderen en bestuivers, vogels en andere kleine dieren aan te trekken.

100 % biovoer
Met zoveel ruimte zijn de kippen niet gestresseerd en hoeven hun snavels dus niet te worden afgeknipt, zoals bij sommige andere legbedrijven wel gebeurt. Bovendien kunnen de kippen als ontspanning scharrelen in de balen luzerne die her en der verspreid liggen. Die luzerne is ook uitstekend voor hun spijsvertering, net als de kiezeltjes die in de wei worden gestrooid. Natuurlijk is ook hun voer 100 % biologisch en vrij van ggo’s. Hun drinkwater komt uit een waterput met natuurlijk gefilterd grondwater.

Maximale traceerbaarheid
De boerderij in Durbuy levert alleen aan de bio-Kwaliteitsketen Carrefour, wat het gemakkelijker maakt om de eieren te traceren. Er worden elke dag ongeveer 35.000 eieren gelegd.

In het uitgebreide assortiment van de Kwaliteitsketen Carrefour herkent de klant deze bio-eieren aan het label Kwaliteitsketen Carrefour en vooral aan hun biologisch afbreekbare verpakking. Deze GreeNest-verpakkingen zijn volledig composteerbaar en hebben een FSC-certificaat.

De bio-eieren met het label Kwaliteitsketen Carrefour zijn verkrijgbaar in alle Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets. Een doosje met zes eieren kost € 2,59.

Lees ook ›› Alle producten (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››