Carrefour zet door met betalingen via vingerafdruk

Nieuws

Klanten van Carrefour zullen in België met vingerafdruk kunnen betalen. De supermarktketen zet door met de plannen, aldus een woordvoerster.

Eerder al deed Carrefour testen met het linken van klantenkaarten aan vingerafdrukken. Nu zullen testen volgen met betalingen via een vingerafdruk. “Het is de bedoeling die mogelijkheid aan te bieden aan klanten die het willen”, aldus een woordvoerster. Er zal een eenmalige registratie van de vingerafdrukken nodig zijn. Carrefour denkt dat klanten vooral in stedelijke gebieden vragende partij zullen zijn voor de nieuwe betaalmethode.

De plannen van Carrefour lokten eerder vragen uit van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit, de privacywaakhond in ons land. Die wilde Carrefour horen over de plannen. Dat contact is intussen gebeurd, klinkt het bij de supermarkt. “Er is beslist om de plannen voort te zetten”, aldus de woordvoerster over dat onderhoud.

Carrefour verwacht geen problemen. “In Roemenië doen we dat al een tijdje. De privacyregels zijn er dezelfde als hier. Dat loopt daar goed”, klinkt het bij de keten.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››