Carrefour ziet af van geautomatiseerde supermarkt

Nieuws

In Brussel komt voorlopig geen geautomatiseerde supermarkt van Carrefour. Om technische en logistieke redenen ziet de supermarktketen ervan af, bevestigt een woordvoerder van Carrefour.

De Carrefour Express zou in het centrum van Brussel komen. Het logo prijkt al maanden op de gevel. Het was de bedoeling dat klanten via een scherm in de winkel hun bestelling zouden doorgeven, waarna een van de drie automaten de bestelling zou afhandelen. De winkel zou 24 uur per dag en zeven dagen per week open zijn.

"Voor we een filiaal openen, voeren we alle mogelijke tests uit om na te gaan of het optimaal zou kunnen functioneren", zegt een woordvoerder tegen de lokale nieuwssite BRUZZ, dat er als eerste over berichtte. "Uit de tests bleek dat de winkel niet zou beantwoorden aan onze kwaliteitseisen en de behoeften van onze klanten." Of Carrefour later alsnog met zo'n geautomatiseerde supermarkt wil komen, is niet bekend.

Bron: retailnews.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1693)

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››