Chirurgische mondmaskers te koop in supermarkt


Coronacrisis

Mondmaskers zullen vanaf nu een belangrijke rol spelen in de Belgische exitstrategie om uit de coronacrisis te komen. Iedereen die ouder is dan 12 jaar zal vanaf dan mond- en neusbescherming moeten dragen op het openbaar vervoer. Op de werkvloer moeten mondmaskers gebruikt worden als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Omdat er bij het begin van de coronacrisis een enorme schaarste was aan mondmaskers in de zorgsector, werd de verkoop van de zogenoemde chirurgische mondmaskers in de gewone handel verboden. Alleen apotheken mochten ze nog verkopen, op voorschrift.

Dat verbod is nu opgeheven. Dat heeft de federale regering beslist, op advies van de expertengroep rond de exitstrategie uit de coronamaatregelen.

Stoffen mondmaskers
Minister Philippe De Backer (Open VLD), die verantwoordelijk is voor de aankoop van medisch materiaal, benadrukt evenwel dat in de eerste plaats aangeraden wordt om herbruikbare stoffen mondmaskers te kopen of te maken. “Maar mensen die daartoe niet in staat zijn, kunnen vanaf maandag die chirurgische mondmaskers kopen in de grootwarenhuizen. Het zijn de grootwarenhuizen zelf die in moeten staan voor de goede verdeling van die maskers.”

Bekijk hier de reactie minister Philippe De Backer (Open VLD) over de verkoop van mondmaskers in grootwarenhuizen en het verslag van "Het Journaal"

Klik hier voor het betreffende MB 

Bron: vrt.be

Gerelateerde artikels

Code geel in aantocht?
Eindelijk van mondmaskers verlost?
Corona Stress Scan

PMO

Corona Stress Scan

3 min.

Actueel

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Waarom ook Jumbo steeds meer winkels zelfstandig maakt
1+1 gratis: ook Colruyt springt op de kar
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy