Coca-Cola lanceert nieuwe plantaardige drank AdeZ

Nieuws Productnieuws

Met AdeZ voegt Coca-Cola in België & Luxemburg plantaardige dranken toe aan zijn drankenportfolio dat inmiddels uit 20 merken bestaat. Daarmee speelt de drankenproducent in op de groeiende populariteit van plantaardige dranken in Europa.

De trend van plantaardige dranken komt overgewaaid uit Latijns-Amerika. Het merk Ades bestaat er sinds 1988, een afkorting voor ‘Alimentos de Semilla’ dat verwijst naar zaden als centraal ingrediënt. Intussen is het populaire drankje koploper in zijn segment, zowel in Argentinië als Mexico en Brazilië. Coca-Cola nam het merk vorig jaar over en lanceert AdeZ (met een z, om de originele Spaanse uitspraak te behouden) vandaag in de Europese markt.

Plantaardige dranken zijn in Europa aan een sterke opmars bezig. Voor de introductie van AdeZ in ons land, onderzocht Coca-Cola in zijn innovatiecentrum in Anderlecht dan ook de favoriete smaken van de Europeanen. Het resultaat zijn 8 nieuwe recepten, waarvan er 6 in België worden gelanceerd. Naast de klassiekere ontbijtopties amandel, rijst en haver in flessen van 800 ml, introduceert het bedrijf ook drie fruitvarianten als drinkbare snack: Almond Mango & Passionfruit, Oat Strawberry & Banana en Coconut Berry. De fruitvarianten komen in flesjes van 250 ml, hebben een hersluitbare dop en zijn gemakkelijk te consumeren onderweg.

AdeZ, verkrijgbaar vanaf begin augustus in de meeste supermarkten en onderweg.

Smaken: Almond Mango & Passionfruit (250 ml), Oat Strawberry & Banana (250 ml), Coconut Berry (250 ml), Amazing Almond (800 ml), Rockin’ Rice (800 ml) en Awesome Oat (800 ml).

Lees ook ›› Alle producten (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››