Colruyt Group start nationale uitrol herbruikbare zakjes

Nieuws

De komende weken stelt Colruyt Group alles in het werk om van de herbruikbare zakje voor groenten en fruit vanaf 2020 een vaste gewoonte te maken. Vanaf 9 oktober 2019 begint de groep met de nationale uitrol van de zakjes, voortbouwend op de lessen die getrokken werden uit de pilootfase in 51 winkels.

De pilootwinkels, waaronder alle vestigingen van Bio-Planet, vervingen al eerder hun eenmalige plastic zakjes in de groenten- en fruitafdeling door een alternatief dat tot honderd keer hergebruikt kan worden. Om de omschakeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, krijgen alle Xtra-klanten een gratis set van vijf zakjes bij aankoop van groenten en fruit in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, OKay en OKay Compact. De actie loopt tot en met 1 januari 2020 en wordt ondersteund met een communicatiecampagne die focust op de voordelen van hergebruik. Er komen ook tips om van het hergebruik zo snel mogelijk een nieuwe reflex te maken. Colruyt Group stopt definitief met eenmalige plastic zakjes in alle 579 voedingswinkels op 2 januari 2020.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››