Colruyt Group start nationale uitrol herbruikbare zakjes

Nieuws

De komende weken stelt Colruyt Group alles in het werk om van de herbruikbare zakje voor groenten en fruit vanaf 2020 een vaste gewoonte te maken. Vanaf 9 oktober 2019 begint de groep met de nationale uitrol van de zakjes, voortbouwend op de lessen die getrokken werden uit de pilootfase in 51 winkels.

De pilootwinkels, waaronder alle vestigingen van Bio-Planet, vervingen al eerder hun eenmalige plastic zakjes in de groenten- en fruitafdeling door een alternatief dat tot honderd keer hergebruikt kan worden. Om de omschakeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, krijgen alle Xtra-klanten een gratis set van vijf zakjes bij aankoop van groenten en fruit in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, OKay en OKay Compact. De actie loopt tot en met 1 januari 2020 en wordt ondersteund met een communicatiecampagne die focust op de voordelen van hergebruik. Er komen ook tips om van het hergebruik zo snel mogelijk een nieuwe reflex te maken. Colruyt Group stopt definitief met eenmalige plastic zakjes in alle 579 voedingswinkels op 2 januari 2020.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››