Contactloos betalen doet pinnen in Nederland stijgen

Nieuws

Pinnen blijft in Nederland aan populariteit winnen. Van alle betalingen aan de kassa gebeurde vorig jaar 63 % met de pinpas, tegenover 59 % in 2017. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland.

De stijging komt vooral doordat consumenten op steeds meer plaatsen, zoals in de horeca en op de markt, kleine bedragen contactloos betalen. De stijging is het sterkst bij bedragen tot vijf euro, bij bedragen boven de vijftig euro is er nauwelijks verandering.

Het aantal pinbetalingen steeg van 3,84 miljoen naar 4,28 miljoen, met een waarde van 108 miljard euro. Jongvolwassenen (19-24 jaar) betaalden het meest met de pinpas. Bij tieners was de grootste stijging te zien, mogelijk doordat ze steeds vaker op jonge leeftijd al een eigen bankrekening hebben.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››