Dagbladwinkels verliezen afwijking op tabaksreclame

Nieuws

De Kamercommissie Gezondheid heeft unaniem een totaalverbod op tabaksreclame goedgekeurd. Er geldt nu al een algemeen verbod, maar daarop waren uitzonderingen voor dagbladwinkels, zoals het aanbrengen van een logo of lichtreclame aan de gevel. Die logo’s worden vanaf 1 januari 2021 ook verboden.

De tussenperiode moet ervoor zorgen dat de administratieve diensten zich kunnen voor­bereiden op controles, en dat de verkooppunten genoeg tijd hebben om zich in regel te stellen. Het voorstel moet nog groen licht krijgen van de Plenaire Kamer. Daar kan nog enige tijd overgaan. Het is immers niet uitgesloten dat het voorstel moet worden genotificeerd aan Europa. Er was ook een wetsvoorstel ingediend door de CD&V om dagbladwinkels de exclusiviteit van de tabaksverkoop te geven. Dat voorstel haalde het voorlopig niet.

Klik hier om het interview van radio1 met Luc Ardies hierover te beluisteren. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››