“Dank je wel, Buurtsuper.be om er voor ons te zijn!”

Nieuws

Voor Carlos Struyvelt van Carrefour Market Evergem zou het evident zijn dat ALLE zelfstandige supermarkten lid worden van Buurtsuper.be: “Alleen al de begeleiding rond voedselveiligheid en het behalen en behouden van de Smiley, is het lidgeld meer dan waard.”

“Als er gediscussieerd moet worden over de invoering van statiegeld, als er een polemiek ontstaat over de geldautomaten of als je hoort over acties zoals de '1+2 gratis'-actie van Albert Heijn, … dan hebben we een sterke groep nodig. Buurtsuper.be is dat. Uiteindelijk sta je als supermarktuitbater alleen op je eiland. De steun die wij voelen vanuit deze organisatie doet goed.” 

Supermarkten, uitgebaat door een zelfstandig ondernemer, worden alsmaar belangrijker. Momenteel nemen ze een derde van de markt voor hun rekening en ook hun marktaandeel stijgt. Hun rentabiliteit staat echter zwaar onder druk. Dat bleek nog uit een rentabiliteitanalyse, uitgevoerd door Buurtsuper.be, op de jaarrekeningen van zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. Carlos hoopt dat Buurtsuper.be ook daaraan iets kan doen. 

“Wij hopen dat Buurtsuper.be iets kan forceren om te voorkomen dat er nog extra supermarkten bij komen. Elke stad, elke kleine gemeente heeft ondertussen wel een vestiging van ongeveer alle ketens. De verdeling van de taart wordt altijd kleiner.” 

“Hopelijk is Buurtsuper.be sterk genoeg om een duidelijke stem te laten horen. Die groei van supermarkten moet een halt worden toegeroepen, zodat de zelfstandige uitbater nog een overlevingskans heeft.”

Ook lid worden van Buurtsuper.be? 
Twijfel niet langer en schrijf € 490,05 (€ 405 excl. btw) over op BE35 4263 1182 2137 (UNIZO-lidmaatschap incl.) en je wordt lid tot en met eind 2020.
Nog vragen? Contacteer ons via info@buurtsuper.be of http://buurtsuper.be/nl/lid-worden

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2225)

Een ‘superbuurt’ dankzij Coca-Cola

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Coca-Cola.
Lees meer ››

Supermarkten bedanken franchisenemers

Nieuws

In het Super magazine van juni plaatsten alle grote enseignes een bedankadvertentie. Ze willen hiermee de franchisenemers en hun personeel nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis!
Lees meer ››