De groentevakman: venkel

Nieuws

De wekelijkse groentevakman laat ons weten dat er momenteel een ruime aanvoer van venkel is aan consumentvriendelijke prijzen. Koken met venkel moeilijk? Helemaal niet! Check hier enkele lekkere gerechtjes van bij ons met venkel!

Aanraders & Markttrends

Het mooie weer zorgt ook in de slateelt voor producten van topkwaliteit. We kunnen dezer dagen genieten van lekkere malse sla, met een zware krop. En dat voor een zacht prijsje!

Tomaten: ruime aanvoer van tros en los. Vleestomaten worden het duurst verkocht. Het aanhoudend goed weer zorgt voor minder vraag naar witloof en prei. Prijzen zakken in vergelijking met het begin van de week. Aantallen prei zullen beginnen doorstijgen de komende weken. Een kleiner aanbod bloemkolen zorgt voor betere noteringen. Broccoli halveert in prijs ten opzichte van vorige week en de volumes stijgen.

Paprika blijft zeer goed vertegenwoordigd op de klok. Geel is de duurste kleur, groen de goedkoopste. Aubergines blijven redelijk stabiel in volume en prijs ten opzichte van vorige week. Komkommers trekken aan in prijs na een kleine terugval in het begin van de week. Veel zon, veel courgettes. Serre wordt duurder verkocht dan vollegrond. Jonge kolen blijven verkopen aan zeer consumentvriendelijke prijzen, hetzelfde voor savooien.

Wist-je-datje
Wist je dat de venkelknol al sinds de oudheid een medicijn is? Net als alle andere groente zit venkel boordevol goede voedingsstoffen (zoals vitaminen B1 en B2), bevat het weinig calorieën (12 kcal per 100 g) en is de groente vetvrij.

Er zijn weinig groenten met zo’n speciale vorm als de venkel. Deze groente ziet er wat intimiderend uit, maar met een aantal tips kan je venkel snijden, koken, stoven en bereiden in de oven als een echte chef.

Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Risotto van venkel, witloof en Oud Brugge met zeebaars

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2289)

Hoe rendabel zijn zelfstandige supermarkten?

Nieuws

Tijdens de coronacrisis hebben veel buurtsupermarkten mooie omzetcijfers neergezet. Maar verkoopcijfers zeggen niet alles. En wat als straks de coronastorm weer gaat liggen? Luc Roesems, bedrijfseconomisch expert bij PMO cvba voert jaarlijks een rendabiliteitsanalyse uit bij zelfstandige buurtsupermarkten. Hij legt een aantal pijnpunten bloot.
Lees meer ››