De wekelijkse groentevakman: groene paprika
Paprika’s brengen kleur en zoete pittigheid in het bord. Of je ze nu bij de lunch, tussendoor of het avondeten verorbert, deze overheerlijke groente smaakt altijd. Iedereen kent de klassieke gevulde paprika met gehakt. Maar er zijn talloze mogelijkheden om met paprika aan de slag te gaan.
Hieronder enkele lekkere gerechtjes van bij ons!
Zeetong met geroosterde paprikas en krieltjes
Aanrader: aubergine
Deze prachtoge groente zal de komende weken in stijgende lijn wordt aangevoerd, aan zeer consumentvriendelijke prijzen.
Aubergines zijn ontegensprekelijk verbonden met de mediterrane keuken. Moussaka bijvoorbeeld is met recht en reden al jaren een klassieker in de keuken. Maar wist je dat er nog veel andere lekkere gerechten met aubergine zijn? De smaak van aubergine is vrij neutraal, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren en combineren!
Markttrends
Er is momenteel een ruime aanvoer prei, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De prijzen stijgen lichtjes. Opstart van groene paprika en aubergine. Overzichtelijke aanvoer van veldsla. Aantallen komkommers zullen de komende weken sterk doorstijgen.
Productie van witloof loopt volgens planning, er is veel vraag. Aanvoer en prijs van kropsla gaat naar boven. Zeer consumentvriendelijke prijzen voor witte en rode kolen, savooi is momenteel de duurste koolsoort. Aanbod bloemkool neemt verder af, maar prijzen blijven stabiel.
Wist-je-datje
Wist je dat Italianen de aubergine “melanzane” noemen?
Melanzane komt van ‘mela insana’, wat ‘gekke appel’ betekent.