De wekelijkse groentevakman: spruitjes

Nieuws

De wekelijkse groentevakman van Lava doet ons regelmatig watertanden met zijn informatie over de lekkerste seizoensgroenten. Deze week zijn dat spruiten, momenteel in volle aanvoer, aan aantrekkelijke prijzen.

Spruitjes zijn een typische wintergroente en hebben een zeer herkenbare smaak. Onze Brussels sprouts behoren tot de superfoods, want deze mini-kooltjes zitten sjokvol natuurlijke vitamines en mineralen.

Vind hieronder enkele lekkere gerechtjes van bij ons!

Gebakken rode poon met garnaaltjes, bloemkoolpuree en spruitjessalade

7211b61e-e404-4789-b4ea-c2d2c8b83446

Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje

15435f77-d45d-4f2d-992c-6bca11647fa3

Wist-je-datje ...
Wist je dat spruitjes héél gezond zijn? Ze bevatten kalium, magnesium, fosfor, vezels en vitamine A, B1, en C. Spruitjes bevatten zelfs 2 tot 3 keer meer vitamine C dan sinaasappelen!

Aanraders
Bloemkool is een wintergroente die je op verschillende manieren kan bereiden, maar met een beetje inspiratie kan je veel meer bloemkool in je gerechten verwerken: geroosterde bloemkool, bloemkool(pizza)deeg, bloemkoolcouscous of -rijst, hummus van bloemkool …

Markttrends
De prijzen van zowel tros als losse tomaten zijn normaal voor de tijd van het jaar. Meer aanvoer van tros verwacht, aanvoer los blijft stabiel. Aanvoer prei is overzichtelijk, prijzen blijven redelijk stabiel. Voor witloof is er een stijgende aanvoer waardoor de prijzen dalen. Rode en witte kool worden op de klok verkocht aan consumentvriendelijke prijzen. Savooi is de duurste koolsoort op dit moment. Sla zakt in prijs in vergelijking met vorige week en blijft wegens het donkere weer vrij licht in gewicht. 

Laat het smaken!  

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2361)

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››