De wekelijkse groentevakman: spruitjes

Nieuws

De wekelijkse groentevakman van Lava doet ons regelmatig watertanden met zijn informatie over de lekkerste seizoensgroenten. Deze week zijn dat spruiten, momenteel in volle aanvoer, aan aantrekkelijke prijzen.

Spruitjes zijn een typische wintergroente en hebben een zeer herkenbare smaak. Onze Brussels sprouts behoren tot de superfoods, want deze mini-kooltjes zitten sjokvol natuurlijke vitamines en mineralen.

Vind hieronder enkele lekkere gerechtjes van bij ons!

Gebakken rode poon met garnaaltjes, bloemkoolpuree en spruitjessalade

7211b61e-e404-4789-b4ea-c2d2c8b83446

Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje

15435f77-d45d-4f2d-992c-6bca11647fa3

Wist-je-datje ...
Wist je dat spruitjes héél gezond zijn? Ze bevatten kalium, magnesium, fosfor, vezels en vitamine A, B1, en C. Spruitjes bevatten zelfs 2 tot 3 keer meer vitamine C dan sinaasappelen!

Aanraders
Bloemkool is een wintergroente die je op verschillende manieren kan bereiden, maar met een beetje inspiratie kan je veel meer bloemkool in je gerechten verwerken: geroosterde bloemkool, bloemkool(pizza)deeg, bloemkoolcouscous of -rijst, hummus van bloemkool …

Markttrends
De prijzen van zowel tros als losse tomaten zijn normaal voor de tijd van het jaar. Meer aanvoer van tros verwacht, aanvoer los blijft stabiel. Aanvoer prei is overzichtelijk, prijzen blijven redelijk stabiel. Voor witloof is er een stijgende aanvoer waardoor de prijzen dalen. Rode en witte kool worden op de klok verkocht aan consumentvriendelijke prijzen. Savooi is de duurste koolsoort op dit moment. Sla zakt in prijs in vergelijking met vorige week en blijft wegens het donkere weer vrij licht in gewicht. 

Laat het smaken!  

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1927)

Carrefour blijft omzet verliezen in België

Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in ons land. In 2018 verkocht de Franse warenhuisketen hier nog voor 4,274 miljard euro aan producten, in 2019 was dat al gedaald tot 4,125 miljard euro of met 1,7%. Toch zegt het concern tekenen van beterschap te zien.
Lees meer ››

Douwe Egberts vliegt uit rekken Colruyt

Nieuws

Het Nieuwsblad rapporteerde vandaag over een conflict tussen Colruyt en Douwe Egbert. In veel filialen van Colruyt en Okay ligt als gevolg daarvan nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken.
Lees meer ››