Delhaize lanceert nieuwe betaalapplicatie

Nieuws

Delhaize lanceert een nieuwe betaalmethode voor kleine aankopen in de Delhaize Fresh Ateliers: YesWeScan. Met deze applicatie kunnen klanten hun producten scannen en betalen met hun smartphone. Eerste locatie voor deze snelle en efficiënte betaalmethode is het Delhaize Fresh Atelier in Galerij Ravenstein in hartje Brussel.

De klant moet de YesWeScan applicatie eerst downloaden op zijn smartphone en zich registreren via een account. Vervolgens scant hij de QR-code die aan de ingang van de winkel terug te vinden is. Zo kan de klant zich identificeren met zijn gebruikersaccount en de winkellocatie. Daarna kan hij via de smartphone de streepjescode van de producten scannen of deze tegen het prijslabel houden om contactloos via Near Field Communication (NFC) de producten aan zijn elektronisch winkelmandje toe te voegen.

Wanneer de klant wil afrekenen, krijgt hij eerst nog een overzicht van wat allemaal gescand werd. Daarna kan hij betalen via de Payconiq/Bancontact-applicatie, Apple Pay of Google Pay. Payconiq/Bancontact en Apple Pay zijn reeds beschikbaar in Delhaize Fresh Atelier Ravenstein. Google Pay zal binnenkort beschikbaar zijn. Na betaling krijgt de klant een digitaal ticket met een barcode waarmee hij de winkel kan verlaten. Tot slot krijgt de klant het digitaal kasticket ook per mail opgestuurd. 

De applicatie YesWeScan is ontstaan vanuit het idee dat klanten tijdens piekmomenten snel een aankoop kunnen realiseren en mogelijke wachtrijen aan de Quickscan kassa’s kunnen vermijden. Dit past binnen het concept 'instant retail' waarbij on the go, fysiek en digitaal winkelen worden gecombineerd. De bedoeling is om deze applicatie in de beginfase eerst in Delhaize Fresh Ateliers aan te bieden. De App zal dit jaar nog geïntroduceerd worden in andere Delhaize Fresh Ateliers, zowel bestaande als nieuwe.Delhaize Fresh Atelier. 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1540)