Delhaize tegen voedselverspilling

Nieuws

In 2019 deelde Delhaize 4,3 miljoen maaltijden uit aan Voedselbanken en lokale organisaties, er werden ook 264.057 porties gered met Too Good To Go, 346 ton oud brood getransformeerd tot dierenvoeder, 1,7 ton brood tot bier verwerkt en 1 ton 'gekke' groenten en fruit gered van verspilling.

Delhaize werkt al 30 jaar samen met de Voedselbanken. In 2011 lanceerde het het “Zero Food Waste - Food Donation” project. Dit voedselrecuperatieprogramma zorgde ervoor dat de producten van Delhaizewinkels aan het einde van hun cyclus beschikbaar werden gesteld voor lokale goede doelen. Deze verenigingen stellen met het geredde voedsel voedselpakketten samen die ze gratis uitdelen aan de meest behoeftigen, of ze bereiden hiermee maaltijden in sociale restaurants.

Vandaag zitten al deze initiatieven vervat in “The Lion’s Footprint”, Delhaize’s duurzaamheidsprogramma met drie grote doelstellingen: minder plastic, minder voedselverspilling en minder CO2. 

Ieder jaar lanceert Delhaize ook een campagne voor 'gekke' groenten en fruit om de producten die niet het standaardformaat hebben opnieuw in de rayons te brengen. Ondanks hun oorspronkelijke vorm zijn ze minstens even lekker en ze weggooien zou verspilling zijn. Ook verwerkt Delhaize 100% Belgische groenten en fruit die niet mooi genoeg zijn voor de versmarkt tot 3 verschillende soorten sapjes: Appel-peer-spinazie-munt, Appel-wortel-biet-tomaat en Tomaat-appel. 

Om voedselverspilling tegen te gaan kan de consument met behulp van deze poster zelf een steentje bijdragen aan minder voedselverspilling. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2343)

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››