Dien een actieplan in tegen zwerfvuil rond je winkel

Nieuws

Erger je je ook aan rondslingerend afval op en rond je winkel of bedrijf? Wil je dit zelf aanpakken? Dien dan een actieplan in en ontvang (financiële) ondersteuning in ruil!

Mooimakers wil Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten. Om dit te bereiken moeten we eigenlijk niet eens zoveel inspanning doen: ons afval gewoon in de vuilnisbak gooien volstaat. Toch zien we nog heel wat afval rondslingeren in de openbare ruimte. Wil je als bedrijf, samen met je collega’s hier ook wat aan doen?  Organiseer een opruimactie, sensibiliseer je werknemers en klanten of bezoekers, plaats vuilnisbakken of peukenrecipiënten,… met kleine aanpassingen kan er al heel wat resultaat geboekt worden.

Zoek je nog wat inspiratie? Op de website van Mooimakers vind je nog wat tips en voorbeelden van wat anderen al doen.
Wil je al meteen in actie schieten? Dien dan nù je actieplan in, voor 15 mei 2018.

Deze actie kadert overigens mee in onze komende Buurtsuper.be-campagne 'Samen bouwen aan een superbuurt', met startdatum begin september!

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››