'Digitaks' definitief begraven

Nieuws

Er komt geen Europese belasting die ervoor moet zorgen dat internetgiganten als Google en Facebook een rechtmatige bijdrage aan de schatkist leveren. Het plan voor zo'n 'digitaks' is deze week tijdens de maandelijkse vergadering van de Europese ministers van Financiën in Brussel definitief begraven.

Digitale reuzen zoals Google, Amazon, Facebook en Apple zijn exponentieel kunnen groeien omdat verschillende van hun digitale activiteiten vandaag niet of nauwelijks belast worden. Zo betalen zij maar een belasting van 9,5% terwijl andere bedrijven ruim 23% betalen.
Het Belgisch wetsvoorstel van Vanessa Matz (cdH) dat het niet gehaald heeft, viseerde grote bedrijven die een omzet hebben van meer dan 750 miljoen euro wereldwijd en 5 miljoen in België, enkel op de digitale diensten. Het voorstel legde een forfaitaire belasting op van 3% op de inkomsten van digitale diensten.

Ook een minder ambitieus Frans-Duits compromisvoorstel haalde het niet. ­Ierland, Zweden, Denemarken en Finland willen hier immers niet van weten. “Dit is een gemiste kans”, zei Europees commissaris voor Economische en Monetaire Zaken, Pierre Moscovici na afloop van de vergadering. Omdat het er al langer naar uitzag dat de EU haar digitaks zou moeten laten vallen, kondigden Frankrijk en andere lidstaten al aan dat ze op eigen houtje zo'n belasting willen invoeren. De VS hebben al gewaarschuwd om de landen die dat doen voor de Wereldhandelsorganisatie te zullen dagen. 

Bron: Het Nieuwsblad, 13 maart 2019 / Comeos 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››