Documentaire namaakproducten doet ogen weer opengaan

Nieuws

Op 19 juli zond Canvas de Britse documentaire ‘Inside the black market’ uit over de namaakhandel in Groot-Brittanië. Buurtsuper.be is nauw betrokken bij dit onderwerp omdat we meewerken aan een project hierover.

Sensibilisering van zowel consument als retailer staat hierin centraal. Denk bijvoorbeeld aan de “Geloof niet in sprookjes, namaak bestaat”-actie tijdens de eindejaarsperiode van 2017.

De cijfers uit de documentaire zijn hallucinant: in 2018 werden 31.000 websites opgedoekt waar nepgoederen werden verkocht, voor 2,5 miljoen pond (2,8 miljoen euro) aan namaakspullen werd in beslag genomen,… Een grote zwarte markt die de legale verkoopkanalen (en u als winkelier) enorme schade berokkent. Net daarom zet ook Buurtsuper.be zich in tegen deze praktijken. De slechte kwaliteit, niet gecontroleerde gezondheidsvoorschriften, verboden chemicaliën die gebruikt worden,… maken dat deze producten niet enkel economische schade aanrichten, maar ook een gevaar zijn voor de gezondheid van de consument. Redenen te over om dit probleem mee aan te pakken dus.

Bekijk hier de documentaire: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/terzake-docu/2019/terzake-docu-s2019a35/

Meldpunt Federale Overheid: https://meldpunt.belgie.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››