Douwe Egberts vliegt uit rekken Colruyt

Nieuws

Het Nieuwsblad rapporteerde vandaag over een conflict tussen Colruyt en Douwe Egbert. In veel filialen van Colruyt en Okay ligt als gevolg daarvan nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken.

Om de laagsteprijsgarantie te handhaven, onderhandelt Colruyt op het scherp van de snee, maar voorlopig buigt het koffiemerk niet. “Tijdelijk onbeschikbaar. Gelieve ons te verontschuldigen.” Veel rekken waar normaal koffie van Douwe Egberts en Jacqmotte ligt, zijn leeg of zo goed als leeg in veel filialen van Colruyt of Okay.

“Elk jaar onderhandelt de Colruyt Group met de verschillende leveranciers”, zegt Hanne Poppe van Colruyt. “In de meerderheid van de gevallen wordt snel een overeenkomst gevonden, maar er zijn ook momenten dat beide partijen er iets langer over doen om een consensus te vinden, zoals in dit geval. En dat is momenteel in sommige winkels zichtbaar in de rekken. Uiteraard begrijpen we dat deze situatie vervelend is voor onze klanten die hierdoor hun vertrouwde product niet meer terugvinden in ons gamma.” 

Douwe Egberts reageerde nog niet. Beide partijen, klinkt het, willen de gesprekken op een constructieve ­manier aanpakken en wensen niet dieper in te gaan op details.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››