E-commerce reus Amazon opent nieuwe winkels in de USA. Ahold Delhaize wil niet achterblijven


Amazon heeft in 2017 Whole Foods voor 13,7 miljard euro gekocht met de bedoeling klanten weg te snoepen bij de concurrentie. Winkelen bij Whole Foods en Amazon wordt gemakkelijker, want veel winkels van Whole Foods zijn een afhaalpunt van de Amazon-webwinkel en omgekeerd verkoopt de webwinkel producten van Whole Foods. Bovendien krijgen Amazon-klanten kortingen bij Whole Foods. Ook in regio's waar de keten nog niet aanwezig is, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen bij Amazon.

Door meer winkels te openen hoopt Amazon nu dat meer mensen zich abonneren op Prime Now. Die dienst is beschikbaar in zestig steden. Abonnees krijgen hun pakjes twee uur na bestelling thuis geleverd of kunnen ze al een halfuur na aankoop afhalen in een Whole Foods-winkel.

Ahold Delhaize wil niet achterblijven en schakelt digitaal een versnelling hoger in de Verenigde Staten. Volgend jaar openen ze 600 afhaalpunten in Amerikaanse supermarkten. Om te maken dat e-commerce klanten hun boodschappen sneller kunnen afhalen of geleverd krijgen, bouwde Ahold Delhaize in één winkel een minimagazijn. Als de test succesvol is, wordt hij uitgebreid. Ahold Delhaize opent dit jaar 600 afhaalpunten in de USA

 

 

Gerelateerde artikels

Nieuwe regering zal geen vleestaks invoeren
Van Eccelpoel opnieuw aan het verbouwen
Drie podcasts over lokale voeding

Actueel

Nieuwe regering zal geen vleestaks invoeren
Van Eccelpoel opnieuw aan het verbouwen
Drie podcasts over lokale voeding
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy