E-commerce reus Amazon opent nieuwe winkels in de USA. Ahold Delhaize wil niet achterblijven

Nieuws

In de krant De Tijd en het online nieuwsplatform RetailNews verscheen een artikel over Amazon dat nieuwe winkels wil openen van zijn supermarktketen Whole Foods. Hiermee wil het snellere pakjesleveringen realiseren voor online bestellingen.

Amazon heeft in 2017 Whole Foods voor 13,7 miljard euro gekocht met de bedoeling klanten weg te snoepen bij de concurrentie. Winkelen bij Whole Foods en Amazon wordt gemakkelijker, want veel winkels van Whole Foods zijn een afhaalpunt van de Amazon-webwinkel en omgekeerd verkoopt de webwinkel producten van Whole Foods. Bovendien krijgen Amazon-klanten kortingen bij Whole Foods. Ook in regio's waar de keten nog niet aanwezig is, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen bij Amazon.

Door meer winkels te openen hoopt Amazon nu dat meer mensen zich abonneren op Prime Now. Die dienst is beschikbaar in zestig steden. Abonnees krijgen hun pakjes twee uur na bestelling thuis geleverd of kunnen ze al een halfuur na aankoop afhalen in een Whole Foods-winkel.

Ahold Delhaize wil niet achterblijven en schakelt digitaal een versnelling hoger in de Verenigde Staten. Volgend jaar openen ze 600 afhaalpunten in Amerikaanse supermarkten. Om te maken dat e-commerce klanten hun boodschappen sneller kunnen afhalen of geleverd krijgen, bouwde Ahold Delhaize in één winkel een minimagazijn. Als de test succesvol is, wordt hij uitgebreid. Ahold Delhaize opent dit jaar 600 afhaalpunten in de USA

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››