Economisch krimp minder erg dan gevreesd

Nieuws

Volgens het Planbureau heeft de coronacrisis de Belgische economie minder diep geduwd dan aanvankelijk werd gevreesd. In haar economische begroting van juli ging het Planbureau er nog van uit dat de Belgische economie in 2020 met 10,6 % zou krimpen. Op basis van recentere resultaten en prognoses zet ze die terugval nu op 7,4 %.

Ons land ging in de eerste jaarhelft door een uitzonderlijke recessie, maar nu stellen we vast dat de economische schade in het tweede kwartaal minder omvangrijk is dan eerder ingeschat. Dat zou trouwens voor de meeste eurolanden gelden. Het beschikbaar gezinsinkomen is bijna ongewijzigd na de doortocht van COVID19. Maar de onzekerheid blijft te groot om een duurzame consumptiegroei te voorspellen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2343)

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››