Eerste residuvrije en duurzaam geteelde peer

Nieuws Productnieuws

Binnen enkele dagen vindt de consument de eerste residuvrije peer in Belgische supermarkten in exclusiviteit bij Carrefour. De sappige peer zonder residu is ook 100% Belgisch en op duurzame wijze geteeld en geoogst. Carrefour lanceert binnen een maand ook 2 residuarme appels die binnen 3 jaar ook volledig residuvrij moeten zijn.

Binnen enkele dagen starten de fruittelers van de coöperatieve “New Green” en van “BelOrta”, de veiling van Borgloon, met de pluk van de eerste residuvrije peer, die in opdracht van Carrefour België is geteeld.

Concreet betekent dit dat de peer geen enkel residu bevat en bijgevolg als puur, gezond en natuurlijk kan worden beschouwd. Dit is resultaat van de vele inspanningen van de telers, waaronder het inzetten van insecten en biologische middelen in plaats van pesticiden.

100% Belgisch

Bij de ontwikkeling van deze peer kozen Carrefour België en haar partners bewust voor de Conférence peer, de populairste Belgische perensoort die omwille van zijn smaak, sappigheid, de mooie groene achtergrondkleur en de lichtbronze tint op de buik tot in het buitenland wordt geprezen.

De volledige oogst van deze residuvrije peer van Carrefour wordt uiteraard integraal in België geteelt en geoogst. Hiervoor plantten Carrefour’s partners niet minder dan 50 hectaren aan peren voornamelijk in de regio van Borgloon, maar ook in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Wallonië.

Duurzaam

Naast het residuvrije en Belgische karakter vindt Carrefour het ook erg belangrijk dat de peer duurzaam wordt gekweekt en geoogst. De telers vervingen chemische producten door nuttige organismen en het teeltuitval - dat klassiek bij een teelt bestaat - wordt tot een minimum herleid omdat Carrefour elke peer uit de oogst afneemt. Afhankelijk van hun kaliber verkoopt Carrefour elke peer in bulk of verpakt. De kleinste en minder mooie exemplaren – die de klant klassiek links laat liggen – worden dan weer tot een lekker en gezond sap geperst, dat men ook bij Carrefour zal kunnen kopen. Zo krijgen de fruittelers de garantie dat ook de ‘minder mooie’ exemplaren afgenomen worden.

Een extra duurzame eigenschap van de Conférence peer is dat hij extra lang bewaart, waardoor Carrefour hem van 28 augustus tot eind januari in de winkel kan aanbieden en klanten hem ook extra lang thuis kunnen houden.

Ook 2 residuarme appels op komst

Naast de residuvrije peer werkt Carrefour met New Green en BelOrta aan 2 residuearme appels die binnen 3 jaar ook volledig residuvrij moeten zijn. Hiervoor plantten de telers al 40 hectare appelbomen voor Carrefour.

Vandaag beantwoorden de 2 appels, die binnen een maand worden geplukt, al aan de strengste principes. Analyses tonen nu al aan dat hun residuwaarde nog maar half zo hoog ligt als de Europese norm.

Ook bij de appels kozen Carrefour en haar partners voor appelsoorten van Belgische oorsprong:

-          Novajo: een mutant van de Jonagold. Deze appel heeft een mooie rode blos op een lichtgroene achtergrond. De Novajo is vol van smaak door zijn ideale zoetzure verhouding. Tot slot kan je deze variëteit een lange tijd worden bewaard.

-          Sweet Surprise: deze appel is een kruising tussen de Gala en Breaburn en is, dankzij een zoetzure toets, erg vol van smaak.

Ook voor de appels past Carrefour dezelfde duurzame principes toe en zullen de kleinere en minder mooie exemplaren tot een lekker en gezond sap worden geperst.

Lees ook ›› Alle producten (2361)

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››