Elektrische vrachtwagens en bakfietsen voor 'last mile' thuislevering

Nieuws

Zowel CityDepot als Cargo Velo zijn al een aantal jaar actief in het transport van en naar het centrum van Vlaamse steden, waaronder Antwerpen. Ze verzorgen de zogeheten 'last mile', wat betekent dat ze goederen vanuit hun depot naar het stadscentrum brengen en terug. Ze gaan nu samenwerken.

Samen hebben ze meer middelen en kunnen klanten ook een gevarieerder aanbod bieden. Bovendien kunnen CityDepot en Cargo Velo onderling beslissen welk vervoersmiddel het beste is om goederen aan een klant te leveren.

CityDepot heeft vestigingen in zes Belgische steden en heeft veertig Belgische voertuigen, waaronder elektrische vrachtwagens. Het bedrijf is goed voor meer dan 1.200 leveringen per dag. Het grootste deel daarvan is in Antwerpen. Het bundelen van logistieke stromen zorgt vanuit hun vestingen voor een besparing van 2.750 kilometer vrachtwagenverkeer per week.

Cargo Velo van zijn kant heeft in Antwerpen drie bakfietsen rijden en doen dagelijks in alle steden waar ze aanwezig zijn gemiddeld duizend verplaatsingen. Behalve thuisstad Gent en Antwerpen is ook Brussel voor het bedrijf een groeistad. Ondernemers die belang hechten aan duurzaamheid, maar ook kleinere handelaren en de groeiende e-commerce behoren tot hun klanten.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2343)

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››