Extra handen voor supermarkten in coronacrisis

Nieuws

Buurtsuper.be en UNIZO hebben er de afgelopen dagen bij de verschillende instanties op aangedrongen dat mensen, die door de coronacrisis niet kunnen werken, maximaal worden ingezet in supermarkten. Gisteren hebben de Vlaamse regering en VDAB een systeem opgezet om dat mogelijk te maken. Ook Federgon, de vereniging van interimkantoren, heeft zonet te kennen gegeven dat ze de gebruikelijke regels voor jobstudenten zal bijsturen tot aan de Paasvakantie.

Deze jongeren mogen normaal gezien enkel tijdens de schoolvakanties een studentenjob uitoefenen. Zolang de lessen opgeschort blijven, kunnen zij ook worden ingezet in de supermarkten.

Federgon benadrukt dat de voorkeur blijft uitgaan naar studenten van het hoger onderwijs (+18 jaar), maar dat nu ook leerlingen van -18 jaar aan het werk kunnen worden gesteld, op voorwaarde dat de strengere regels inzake arbeidsduur voor jeugdige werknemers van -18 jaar gerespecteerd worden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2046)

Desinfecterende alcohol of handgels te kort?

Nieuws

We krijgen bezorgde telefoons van zaakvoerders omdat de ontsmettende gels schaars beginnen te worden. Distilleerderij Bruggeman, dat momenteel gedenatureerde alcohol en desinfecterende handgels aanbiedt aan de zorgsector, wil dit ook doen voor winkeliers!
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››