FAVV controles in regio Leuven

Nieuws

Het FAVV zal in de stad Leuven een controleactie uitvoeren waarbij zaken uit de distributiesector, actief in de voedselketen, gecontroleerd zullen worden. De controleactie vindt plaats van maandag 21 tot en met zondag 27 oktober 2019 en focust zich voornamelijk op de deelgemeenten.

Om je optimaal te informeren over deze controleactie kan je deelnemen aan een van de twee infomomenten.

Datum: maandag 16 september 2019
Locatie: gotische raadszaal van het stadhuis op de Grote Markt in Leuven

Uur: Een eerste sessie vindt plaats om 9u45, een tweede sessie begint om 13u45

Het infomoment zal ongeveer 3 uren duren. Je zal uitgebreid geïnformeerd worden over de praktische toepassing van de regelgeving omtrent voedselveiligheid.

Inschrijven kan via mail aan economie@leuven.be met vermelding van je naam, zaak en adres. 

Voor bijkomende inlichtingen kan je steeds terecht bij het FAVV Vlaams-Brabant in Leuven, via tel. 011/26 39 84 of via mail info.VLI@favv.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1828)

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be is momenteel op inspiratiereis in New York. Wat daar opvalt is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Volgende week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››