Federaal parlement stemt over totaalverbod plastic zakjes

Nieuws

Deze week wordt in het federaal Parlement een wetsvoorstel van de PS besproken dat naar een totaalverbod op het gebruik van plastic zakken voor eenmalig gebruik wil gaan.

Deze week wordt in het federaal Parlement een wetsvoorstel van de PS besproken en eventueel gestemd tot wijziging van de wet van 21 december 1998 betreffende de productnormen ter bevordering van duurzame productie- en consumptiepatronen en ter bescherming van het leefmilieu. Het gaat meer concreet over een totaal verbod op het gebruik van plastic zakken voor eenmalig gebruik.

Zo’n totaalverbod was reeds van toepassing in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen werd gekozen voor het verbod op de gratis verdeling van de kassazakjes (dus tegen betaling kan het wel) en bleven de zakjes voor de AGF- of andere versproducten in de supermarkt buiten de scope van de wetgeving. 

Buurtsuper.be pleit ervoor om de Vlaamse regeling ook federaal toe te passen. In ondergeschikte orde vindt de organisatie het verstandiger om de wetgeving en het verbod tot nader order te beperken tot de kassazakjes.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediƫnten en veganistische formules.
Lees meer ››